De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Youth Food Movement creëert bewustwording tijdens talkshow bij Meetingpoint Food NHN (Clusius College)

Youth Food Movement; 'Warme broodjes tour' (Foto: Clusius College (aangeleverd))
1 / 1
zoom out
ALKMAAR - Bewust bezig zijn met voeding is allang niet meer alleen voor de ‘geitenwollensokken’ natuurvoedingstypes. Het wordt ook steeds gewoner om te willen weten wat er in je voeding zit en waar dit goed voor is. Bewust worden van wát je eet en waarom.


De organisatie Youth Food Movement wil aan deze bewustwording een bijdrage leveren met talrijke initiatieven zoals Food Filmfestival, Eetcafés, debatten en de YFM Academie. Youth Food Movement was onlangs te gast bij Meetingpoint Food NHN van het Clusius College met een interactieve talkshow waarin voedselondernemers aan het woord kwamen.

Onder leiding van Wilbert van de Kamp (Youth Food Movement) ging de talkshow van start voor de aanwezige studenten, docenten het relaties uit de
voedingsbranche. Wilbert hield een vurig pleidooi over de onduidelijkheid die
er soms in het voedselsysteem is. Vertrouwen we keurmerken nog wel? En wat doet zetmeel opeens in onze geitenyoghurt, en mag het dan nog wel geitenyoghurt heten?

Maar geen verhaal is af zonder het verhaal van de producent. Willem van der Schans - boer & marketeer op Den Eelder - vertelde over zijn bedrijf.
De keuze om yoghurt warm of koud in de pakken te doen, de manier waarop je geitenyoghurt wel dikker kunt maken zonder gebruik van zetmeel: interessant om van de boer zelf te horen hoe hij naar zijn producten kijkt. 

Maar misschien nog wel interessanter om van de aanwezige studenten te horen hoe zij naar het veranderende voedselsysteem kijken. Stuk voor stuk willen ze hun steentje bijdragen aan beter, lekkerder en duurzamer eten. Als studenten er al mee bezig zijn, dan komt het wel goed met dat voedselsysteem! 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 07 juli 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio