De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Watertappunten in Schoorls duingebied

SCHOORL - Verspreid over het Schoorls duingebied wordt een aantal openbare toppunten geslagen waar recreanten gratis hun waterflesje kunnen vullen en zo nodig hun hond drinken geven.
Dat is de wens van een groep enthousiaste inwoners van ons dorp. Het gaat om Harry Blaauboer van de Stichting Vrienden van de Schoorlse Duinen, Boswachter Laurens Bonekamp en Theo de Pee, inwoner en lid van de Lions. PWN ondersteunt het initiatief.

Volgens PWN-directeur Harry Buyten liggen er concrete plannen om watertappunten te plaatsen bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen en aan de voet van het Klimduin. ‘Nog deze maand komt er een bij het Bezoekerscentrum; de ANWB sponsort deze voorziening voor 1 jaar.’ Vezet stelt geld beschikbaar voor een tappunt bij het Klimduin en de gemeente Bergen subsidieert er een bij de nieuwe rotonde in Camperduin.

De overige projecten zijn voorzien bij de Berenkuil en bij Paal 29. Beide locaties liggen aan een waterleiding. Voor deze tappunten worden nog sponsoren gezocht. Zodra de financiering rond is (aanschaf, plaatsing en onderhoud van een watertappunt komt op 1.300 euro per jaar) kunnen de werkzaamheden beginnen.

De realisering van dit soort voorzieningen past volgens Buyten in de trend om maatschappelijk en duurzaam bezig te zijn. 'Het PWN vindt deze ontwikkeling van groot belang. Wij willen op zoveel mogelijk publieke plekken in Noord-Holland kraanwater aanbieden als alternatief voor flessenwater omdat ons water zuiver, gezond en goed is voor het milieu. We merken dat ook het bedrijfsleven zich betrokken voelt. Ons verzorgingsgebied telt momenteel reeds 42 watertappunten’.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio