De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Vrijeschool groeit ondanks regionale krimp

Adriaan Roland Holstschool 1 (Foto: R. van Tricht)
1 / 3
zoom out
BERGEN NH - Voor basisscholen is 1 oktober een belangrijke datum. De zogenaamde teldatum is ieder jaar een ijkpunt voor de groei of krimp van het aantal leerlingen. Hoe meer leerlingen, des te meer geld de school krijgt van de overheid.


Terwijl op basis van de regionale verwachtingen een krimp van het leerlingenaantal verwacht werd, blijkt de vrijeschool in Bergen - de Adriaan Roland Holstschool - aanzienlijk gegroeid. Tussen oktober 2014 en oktober 2015 van 194 naar 215 leerlingen, een aanwas van ruim 10%.

De groei is voornamelijk zichtbaar in de groepen 3 tot en met 8, waar al met al geen plaats meer is. Ook voor de kinderen die net 4 zijn is er geen ruimte meer gedurende het komende schooljaar. Ouders worden gevraagd hun kinderen extra vroeg op de school in te schrijven - liefst al voor het kind 3 jaar wordt - om teleurstellingen te voorkomen.

De vrijeschool blijkt landelijk populair bij steeds meer ouders en leerlingen. De groei is zowel op basisscholen als op middelbare vrijescholen opmerkelijk groot. Uit onderzoek van de vereniging van vrijescholen blijkt dat de belangrijkste motivaties voor de keuze zijn de aandacht voor brede persoonsvorming, de ruimte voor zelfontplooiing en creativiteit en het kunstzinnig onderwijsaanbod.Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 01 oktober 2015


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio