De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Werkzaamheden aan ring Alkmaar-West (N9)

ALKMAAR - Rijkswaterstaat voert in april en mei onderhoudswerkzaamheden uit aan de Ring Alkmaar-West (N9) tussen het Kooimeerplein en de Helderseweg. Gedurende drie weekenden krijgt het verkeer te maken met afsluitingen en omleidingen.

Op delen van de Ring Alkmaar-West/N9 is het asfalt aan vervanging toe. Tijdens de werkzaamheden verwijdert Rijkswaterstaat het oude asfalt en brengt vervolgens nieuw asfalt aan. Ook de viaducten en tunnels worden aangepakt.

Planning

De Ring Alkmaar-West (N9) is drie weekenden steeds voor een deel in beide richtingen afgesloten. Doorgaand verkeer in beide richtingen wordt omgeleid over de N9 ring Alkmaar-Oost (N242), de N508 en de N245. De extra reistijd bedraagt minder dan tien minuten.

Het eerste weekend, van vrijdag 26 april 20.00 uur tot maandag 29 april 06.00 uur is de N9 tussen de Kennemerstraatweg en de Helderseweg afgesloten. De N9 tussen het Kooimeerplein en de Kennemerstraatweg is open, evenals de kruispunten N9/Kennemerstraatweg en N9/Aert de Gelderlaan.

Het tweede weekend, van vrijdag 3 mei 20.00 uur tot maandag 6 mei 06.00 uur, is de N9 tussen het Kooimeerplein en de Huiswaarderweg afgesloten. Van vrijdag 3 mei 20.00 uur tot zaterdag 4 mei 06.00 uur is de N9 ook afgesloten vanaf de Helderseweg richting de Huiswaarderweg. De weg is wel open in de richting Helderseweg en de kruispunten N9/Terborchlaan en N9/Bergerweg blijven open

Het derde weekend, van vrijdag 10 mei 20.00 uur tot maandag 13 mei 06.00 uur, is de N9 tussen de Kennemerstraatweg en de Bergerweg afgesloten. De delen tussen het Kooimeerplein en de Kennemerstraatweg en tussen de Bergerweg en de Huiswaarderweg blijven open. Ook zijn alle kruispunten open

Busverkeer

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit op kruispunten die ook door aantal lijnbussen wordt gebruikt. Dit zijn de kruisingen N9/Kennemerstraatweg en N9/Bergerweg. Als deze kruisingen afgesloten zijn, rijden de lijnbussen een andere route. Meer ifo op www.connexxion.nl

De onderhoudswerkzaamheden zijn weersafhankelijk. Bij slecht weer worden de werkzaamheden uitgesteld. Meer info op www.vananaarbeter.nl/onderhoudN9.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Stelling
Het strand en de duinen moeten aanlijngebied voor honden worden
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.
Bekijk de resultaten
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio