De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Laatste zondagmiddagconcert Witte Kerk Heiloo

Laatste zondagmiddagconcert Witte Kerk Heiloo
HEILOO - Op 11 juni vindt in de Witte Kerk van Heiloo het laatste zondagmiddagconcert van de serie 2016 / 2017 plaats.

Strandyoga

Strandyoga
BERGEN (NH) - Strandyoga in Egmond aan Zee

THE COLOUR WHITE

THE COLOUR WHITE
BERGEN NH - Friederike Linssen exposeert bij Schlessart, opening zaterdag 27 mei, 16.00-18.00Voert 18A, 1861 PE Bergen NH27 mei t/m 25 junivr.za.zo. geopend van 12.00-17.00

Het Innerlijke Tennis Spel(en)

Het Innerlijke Tennis Spel(en)
BERGEN NH - „ Minder doen, meer bereiken”Bergen-Het lijkt een paradox, minder doen en juist MEER bereiken met jouw tennisspel. Tenniscoach Patrick Baijards ontdekte dit aan den lijve en merkt hoe goed dit werkt bij degene die hij begeleidt met tennis en andere sporten."Hoe zou het zijn als je vanuit ontspanning, moeiteloosheid makkelijker je doelen kunt bereiken?"

De financiële bijdrages aan de zeesluis bij IJmuiden zijn vastgesteld!

De financiële bijdrages aan de zeesluis bij IJmuiden zijn vastgesteld!
BERGEN NH - "Geweldig", meldt het Amsterdamse oud Tweede Kamerlid Gonny van Oudenallen (die vaak In Bergen aan Zee vertoeft) wiens aangenomen motie het was: dat de zeesluis 12-16 jaar naar voren is gekomen!

Cursus mindful mediteren en de kracht van innerlijke wijsheid in Bergen

BERGEN NH - Op woensdagavond 7 juni 2017 gaan Karin en Robert Gilhuijs van Karo´s Zorg op de Lucebertschool, Zakedijkje 38a in Bergen van start met een nieuwe cursus mindful mediteren en de kracht van innerlijke wijsheid.

Satsang met Australische leraar Isaac Shapiro in Schoorl

Satsang met Australische leraar Isaac Shapiro in Schoorl
BERGEN (NH) - Bergen-De Hartcirkel van intiatiefneemster Ilona Borst heeft weer een bijzondere leraar getrokken; Isaac Shapiro uit Australie. Isaac Shapiro is een leraar die mensen uitnodigt om hun ware zelf te ontmoeten en laat zien hoe je dat in het dagelijkse leven kunt toepassen. Op 3 en 4 mei zijn er open satsang avonden van 19.30 tot 21 uur in Dopersduin in Schoorl en 5 en 6 mei is er gedurende deze dagen een Intensive.

BOEDDHA VOLLEMAAN KLANKHEALING CONCERT

BOEDDHA VOLLEMAAN KLANKHEALING CONCERT
BERGEN (NH) - In de mystieke Slotkapel met haar mooie akoestiek is er een bijzondere klankconcert en ceremonie op woensdag 10 mei met vollemaan. De transformerende energie van de komende vollemaan is heel sterk...

Fiets Wichelroede tocht

Fiets Wichelroede tocht
BERGEN NH - Op zaterdag 6 mei aanstaande organiseert Pelgrimspad.NL een Fiets Wichelroede tocht, vanaf Bergen naar O.L.Vrouw ter Nood in Heiloo met haar geneeskrachtige bron. Tijdens deze wichelroedetocht wordt ook de heilige waterput op de Albertusakker bezocht. Men hoeft geen basiskennis hebben over het hanteren van de wichelroede om mee te doen. Na afloop van de Fiets Wichelroede tocht kan iedereen wichelroedelopen. Op bijzondere plekken in gemeente Bergen krijgt men uitleg over de historie in Bergen, Egmond en Heiloo. En hoe men met de wichelroede diverse waarnemingen kan doen, zoals he...

Autonomie en Engagement

Autonomie en Engagement
BERGEN NH - Het KCB bestaat 70 jaar, dit wordt o.a gevierd met het Symposium, Autonomie en Engagement. Tegelijkertijd is er een grote overzichtstentoonstelling in Kranenburgh te zien met 240 kunstwerken van 120 leden van 2 april t.m 5 juni.

2e Kamermuziekfestival Schoorl brengt nieuwe generatie topmusici

2e Kamermuziekfestival Schoorl brengt nieuwe generatie topmusici
BERGEN (NH) - Bergen - Mozart, Brahms, Rachmaninoff, Glass, Pärt en Humperdinck. Dat en meer klinkt er van 2 t/m 5 juni tijdens de tweede editie van het Kamermuziekfestival Schoorl. Artistiek leiders Lestari Scholtes en Gwylim Janssens, beter bekend als het Pianoduo Scholtes & Janssens, nemen de top aan nieuwe generatie musici mee naar de Protestantse Kerk en Hotel Restaurant Merlet aan de Duinweg: het Stanislavski String Quartet, TRIO 258 en leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Parkweg, Bergen aan Zee: niet op tijd gereed!

BERGEN (NH) - Afspraken maken met aannemers en Gemeente Bergen bleek ook in 2017 "moeilijk"!

Expositie Peter van Straten nog tot 17 april

Expositie Peter van Straten nog tot 17 april
BERGEN NH - Een unieke tentoonstelling bij The Obsession of Art met nieuwe werken van de Zuid-Afrikaanse meester Peter van Straten.

Bergensche Galerie exposeert in Breda's Museum

Bergensche Galerie exposeert in Breda's Museum
BERGEN NH - The Obsession of Art toont van 7 tot en met 14 mei een overzicht van haar collectie internationale meesters in het voormalig Museum tijdens Art Breda. Bijzonder dit jaar is de glascompositie van Nick Mount bestaande uit 15 unieke elementen. Het is voor het eerst dat deze in Europa te zien is.

Tapas & Salsa in Schoorl

BERGEN (NH) - Tapas & Salsa in Schoorl met tapasbuffet

Is trombosedienst een "dictator" voor gebruikers?

BERGEN (NH) - Anno 2017 lijkt de Trombosedienst in Nederland nog steeds een log apparaat... te zijn!

Concerto d'Amsterdam geeft bevrijdingsconcert in Bergen

Concerto d'Amsterdam geeft bevrijdingsconcert in Bergen
BERGEN NH - Barokorkest Concerto d'Amsterdam brengt dit jaar rond Bevrijdingsdag een feestelijk programma met drie soloconcerten. Tijdens deze gloedvolle concerten Feest! Met Bach, Bach en Telemann presenteert het orkest o.l.v. Stefano Rossi de donkere en geheimzinnige Suite in a kl.t. BWV 1067 van J.S. Bach, de ontroerende dialoog tussen viool en fluit in Telemanns Concert in e en het uitbundige en stormachtige celloconcert van Carl Philipp Emanuel Bach. Het concert vindt plaats op 5 mei in Bergen N.H. en 7 mei in Amsterdam.

Fiets Mee door Schoorl en Camperduin

Fiets Mee door Schoorl en Camperduin
BERGEN (NH) - Op zaterdag 8 April organiseert de Fietsersbond Bergen en de gemeente Bergen een 2e fietstocht. De vorige was een succes en smaakte duidelijk naar meer. Deze keer starten we bij het Buitencentrum van StaatsBosBeheer om 14:30 en fietsen circa 15 km door Schoorl en de Schoorlse Duinen om te eindigen in Camperduin.

Kunstenaarsstraatnamenonderzoeksproject

Kunstenaarsstraatnamenonderzoeksproject
BERGEN NH - Kunst=een veelkoppige draak.In aanloop naar de grote overzichtstentoonstelling van het Kunstenaars Centrum Bergen, zijn veel kunstenaars al sinds vorig jaar bezig, om deze manifestatie te organiseren. De tentoonstelling zal over het heden verleden en de toekomst gaan.

Stef Bos opent expositie Peter van Straten

Stef Bos opent expositie Peter van Straten
BERGEN NH - Schilderijen van Peter van Straten maken deel uit van de expositie ‘Hieronymus Bosch in Africa’ tijdens het Woordfees Event in Stellenbosch, Zuid Afrika. Voor Van Straten is dat een soort thuiskomen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio