De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Weer brons in Duitsland voor karateka Sacha Kruijer

Weer brons in Duitsland voor karateka Sacha Kruijer
ALKMAAR - Drie leden van het kata karateteam van sportinstituut Tom van der Kolk hebben zaterdag 22 april deelgenomen aan de Krokoyama Cup in het Duitse Koblenz.

Presentatie bij Groei&Bloei Heerhugowaard op 16 mei a.s.

HEERHUGOWAARD - Kom ook naar de interessante tuinavond bij Groei&Bloei

Spelers met Ambitie

ALKMAAR - O.V.V. Animo is opzoek naar spelers met Ambitie

Zaandijkse Ires Tania (12) naar finale FIFA Confederations Cup in Sint-Petersburg

Zaandijkse Ires Tania (12) naar finale FIFA Confederations Cup in Sint-Petersburg
ALKMAAR - Zaandijk/Alkmaar, 19 april 2017 – Duitsland, Rusland, Chili, Portugal, Mexico, Australië, Kameroen of Nieuw-Zeeland. Wie van deze landen staan op 2 juli aanstaande in de finale van de FIFA Confederations Cup? Ires Tania uit Zaandijk maakt het niet uit! Samen met spelers en speelsters uit 63 andere landen is zij getuige van deze finale in het nieuwe Zenitstadion van Sint-Petersburg.

Expositie Atelier 12c

Expositie Atelier 12c
ALKMAAR - Twaalf cursisten van Atelier 12c tonen in de prachtige ontvangstruimte van het Alkmaarse Hospice de hoogtepunten van een seizoen lang schilderen.

Cursus mindful mediteren en de kracht van liefde in Alkmaar

Cursus mindful mediteren en de kracht van liefde in Alkmaar
ALKMAAR - Dat geluk en liefde hand in hand gaan, laat de cursus mindful mediteren en de kracht van liefde zien, die op vrijdag 12 mei 2017 onder leiding van Karin en Robert Gilhuijs op de basisschool De Zes Wielen, Saturnusstraat 50 in Alkmaar van start gaat.

Dabrowski's persoonlijkheidstheorie bruikbaar voor hoogbegaafden.

ALKMAAR - De Poolse psychiater Kazimierz Dabrowski (1902 -1980) stelt dat onze emoties de motor zijn voor persoonlijkheidsontwikkeling en dat deze níet verloopt zónder crises. Hiermee is hij overigens niet de eerste, maar… Dabrowski geeft perspectief, en daarin is zijn Theorie van Positieve Desintegratie uniek. Problemen zijn kans op groei, een ontwikkelingsworsteling, een blessing-in-disguise.

OPA's KAASKOP VAN| DE MAAND APRIL 2017

OPA's KAASKOP VAN| DE MAAND APRIL 2017
ALKMAAR - IEDERE MAAND NOMINEERD DE ONAFHANKELIJKE PARTIJ ALKMAAR EEN KAASKOP VAN DE MAAND

O.V.V. Animo U15-1 ongeslagen Kampioen.

ALKMAAR - O.V.V. Animo gestationeerd op het sportcomplex 't Lood in Alkmaar heeft in het 1ste jaar van hun oprichting al een kampioenselftal

DANK en Bakkerij Jos Rood wensen dierenartsen Zalig Pasen

DANK en Bakkerij Jos Rood wensen dierenartsen Zalig Pasen
ALKMAAR - DANK en Bakkerij Jos Rood wensen dierenartsen Zalig Pasen

Vrijwilligers gezocht voor Buitenspeeldag Alkmaar 2017

Vrijwilligers gezocht voor Buitenspeeldag Alkmaar 2017
ALKMAAR - Op woensdag 14 juni is het weer tijd voor de Nationale Buitenspeeldag. In Alkmaar staat de locatieteller dit jaar op 20 locaties! Stichting L!NK coördineert de boel, maar de initiatieven worden (over het algemeen) gerund door vrijwilligers. En zij kunnen uw hulp goed gebruiken!

Lekker naar buiten in de meivakantie!

Lekker naar buiten in de meivakantie!
ALKMAAR - Wil je iets leuks doen met de kinderen in de meivakantie? Dan hoef je echt niet ver weg te gaan. In Alkmaar en omgeving is van alles te beleven. Kijk eens op www.natuurgidsalkmaar.nl. Daar staan allerlei ideeën voor leuke uitstapjes in de natuur.

Sizzling Salsa Cafe

ALKMAAR - Sizzling Salsa Cafe in Podium Victorie net Dj

Salsa City Party

ALKMAAR - Zaterdagavond 6 mei Salsa City Party met proefles

Warmtenet richting Overstad Alkmaar

Warmtenet richting Overstad Alkmaar
ALKMAAR - Vorige week is er opnieuw een mijlpaal bereikt in de aanleg van het Alkmaarse warmtenet. Door het doorkruizen van de Hoornsevaart komt duurzame warmte voor bedrijven in de binnenstad erg dichtbij.

KunstNetTV in april: De omzwervingen van het Kaasdragers Carillon

KunstNetTV in april:  De omzwervingen van het Kaasdragers Carillon
ALKMAAR - Aan het begin van het nieuwe kaasmarktseizoen zendt KunstNetTV een korte documentaire uit over de omzwervingen van het Alkmaarse kaasdragers carillon. Hiervoor zijn leden van het Kaasdragersgilde geïnterviewd en wordt ook de praktijk op de kaasmarkt kort toegelicht. Eind 2016 kreeg het carillon weer een plek in de stad.

Musical-Workshops in April 2017 bij Theaterschool Noord-Holland

Musical-Workshops in April 2017 bij Theaterschool Noord-Holland
ALKMAAR - Stichting Theaterschool Noord-Holland gaat in April weer prachtige leerzame Musical-Workshops geven. “We gaan leuke liedjes zingen van Disney in de workshop voor kids en tijdens de Spring School Lion King! Ben je daar te oud voor? Ook aan volwassenen is gedacht, in de 18+ workshop gaan we met vlag en wimpel een ode brengen aan het Nederlandse lied. Er is weer van alles te leren!” aldus Marika Lansen, ervaren musicalacteur en docent.

SDG-trompettiste leeft voort in werk van Sparke

SDG-trompettiste leeft voort in werk van Sparke
ALKMAAR - Het Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar speelt eerste try-out zaterdag 22 april het drieluik Three City Sketches van Philip Sparke. Een werk met een bijzonder verhaal.

Brijderloop op 2 april

Brijderloop op 2 april
ALKMAAR - Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de afstand van 5 kilometer of van 10 kilometer. Gestart wordt vanaf de atletiekbaan in Alkmaar op Sportpark De Viaanse Molen. Voor kinderen zijn er de volgende afstanden: 400, 800 en 1200 meter op de atletiekbaan.

Een hele simpele kwestie

Een hele simpele kwestie
ALKMAAR - Oberon Theaterproducties uit Alkmaar brengt met achtentwintig enthousiaste en gedreven jongeren op 7 en 8 april de musical ‘Our House’ uit 2002 in Theater de Vest. Geschreven door Tim Firth en met de muziek van de ska/popband Madness. In 2003 won deze musical de Oliver Award voor Beste Nieuwe Musical maar in Nederland nog niet zo vaak gespeeld. Daar gaat de musicalgroep 14 tot 21 jaar van Oberon Theaterproducties verandering in brengen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio