De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Première balletvoorstelling Different Attitudes

Première balletvoorstelling Different Attitudes
DE RIJP - Op zondag 9 april vindt de première plaats van Different Attitudes. Dans- en muziekliefhebbers kunnen in hotel De Rijpereilanden genieten van een balletvoorstelling met live muziek.

Lezing 3-2-2017 Pim Kaskes: Opgraven van een T-rex

ALKMAAR - Pim Kaskes"verbonden als Geoloog Dinolab – Naturalis Biodiversity Center zal ons deze avond meenemen naar de opgraving van Trix.

Campus Columbus domineert Ardea Scholen-volleybaltoernooi

Campus Columbus domineert Ardea Scholen-volleybaltoernooi
HEERHUGOWAARD - Basisschoolkinderen gaan elk jaar de strijd aan op het volleybalveld in het Ardea Scholentoernooi. Dit jaar op 23 februari, en bij de 24 teams was er weer veel enthousiasme! Hopelijk tekent het voor veel kinderen de start van een levenslange volleybalverslaving!

Zondagmiddagconcert Witte Kerk Heiloo

Zondagmiddagconcert Witte Kerk Heiloo
HEILOO - Op zondagmiddag 12 maart kan de concertbezoeker in de Witte Kerk van Heiloo, genietend van een Weens gebakje, luisteren naar de mooiste Weense muziek. Want Wenen is nostalgie!

KunstNetTV nostalgie: Historisch filmpje zomerkamp Alkmaarse padvindersvereniging ‘De Kaninefaten’

KunstNetTV nostalgie:  Historisch filmpje zomerkamp Alkmaarse padvindersvereniging ‘De Kaninefaten’
ALKMAAR - In nauwe samenwerking met het Regionaal Archief Alkmaar vertoont KunstNetTV een historisch filmpje uit juli 1935 over het zomerkamp van de Alkmaarse padvindersvereniging ‘De Kaninefaten’ in Valkenswaard .

Instagram foto's van #alkmaar

Klik op de foto's om ze te vergroten.

KSV oppermachtig in derby tegen WMC (5-0)

KSV oppermachtig in derby tegen WMC (5-0)
HEERHUGOWAARD - De derby in de kelder van de 4e Klasse C tussen KSV en WMC is door de thuisploeg met simpel gemak gewonnen. De ploeg van trainer/coach Tristan Ooms zat na 45 minuten al op rozen met een 2-0 voorsprong en een man meer situatie nadat Deveci van WMC op slag van rust zijn tweede gele kaart zag. In de tweede helft werd de voorsprong dan ook verder uitgebreid met een eclatante 5-0 zege voor KSV tot gevolg.

Het Alternatief

Het Alternatief
ALKMAAR - De Alkmaarse muziekliefhebber Arjan Hoogvorst verzorgt in deze rubriek regelmatig een recensie. Deze week het album Rennen van SOHN.

Aansluiting A9 Heiloo; kaartenhuis stort in.

Aansluiting A9 Heiloo; kaartenhuis stort in.
HEILOO - In de regio Alkmaar is een overschot aan bedrijventerreinen. Nu blijkt er ook een overschot aan nieuwbouwplannen voor woningen. In opdracht van de regio heeft de STEC Groep berekend dat er in de regio Alkmaar 689 nieuwbouwwoningen teveel gepland zijn; 203 teveel in Castricum en in Heiloo zelfs 630 woningen teveel!In 2016 heeft de regio Alkmaar besloten om de helft van het bedrijventerrein Boekelermeer ‘uit de markt te halen’. In 2017 zal de regio Alkmaar ook moeten besluiten haar woningbouwplannen naar beneden bij te stellen.Dit betekent niet alleen minder bedrijven en minder wonin...

Jongeren worden uitgenodigd om mee te denken

Jongeren worden uitgenodigd om mee te denken
ALKMAAR - Vanavond organiseren een aantal jonge PvdA leden een bijeenkomst om ideeën en meningen te peilen van jonge inwoners van Alkmaar.

Opera Straal!, een familieopera met een verborgen boodschap

Opera Straal!, een familieopera met een verborgen boodschap
ALKMAAR - WARMENHUIZEN - Zaterdag 25 en zondag 26 maart wordt de Harenkarspelhal in Warmenhuizen voor een weekend omgebouwd tot tv-studio. Aanleiding hiervoor is de vijfkwartier durende tragikomische familieopera waarin harmonieorkest DSV uit Warmenhuizen een statement maakt tegen een aantal vooroordelen van deze tijd.

De 2e Jeugd van Buiten Zorg gaat van start

De 2e Jeugd van Buiten Zorg gaat van start
ZUID-SCHARWOUDE - Op maandag 20 februari 2017 presenteerden woningbouwcorporatie Habion en zorgorganisatie Magentazorg de plannen voor Buiten Zorg in Zuid Scharwoude. De belangrijkste boodschap: Buiten Zorg blijft en krijgt een 2e Jeugd! Hiermee blijft Buiten Zorg een aantrekkelijk woongebouw voor ouderen, waar zij veilig kunnen wonen met veel gezelligheid en contact met elkaar en met de buurt. De wensen van bewoners, hun familieleden, de buurt, vrijwilligers, gemeente en andere betrokkenen zijn hierbij leidraad geweest. Het waren twee druk bezochte feestelijke bijeenkomsten, met taart, een...

Meedoen in het groen Natuurwerkdag, zaterdag 4 maart

Meedoen in het groen Natuurwerkdag, zaterdag 4 maart
ALKMAAR - De Natuurwerkdag, georganiseerd door Stadswerk072 op zaterdag 4 maartvindt op diverse locaties in Alkmaar plaats. De vrijwilligers zetten zich actiefin voor het groenonderhoud in Alkmaar.

Ladies Day

Ladies Day
OUDKARSPEL - Op zondag 12 maart organiseert Het Behouden Huis in Oudkarspel van 11.00 tot 16.00 uur weer een grandioze Ladies Day.

Cursus mindful mediteren en de kracht van liefde in Bergen

BERGEN NH - Dat geluk en liefde hand in hand gaan, laat de cursus mindful mediteren en de kracht van liefde zien, die op woensdag 22 maart 2017 onder leiding van Karin en Robert Gilhuijs op de basisschool Lucebert, Zakedijkje 38a in Bergen van start gaat.

Open middag werven nieuwe vrijwilligers.

Open middag werven nieuwe vrijwilligers.
ALKMAAR - Bent u op zoek naar leuk en interessant vrijwilligers werk, kom dan naar onze open middag.

The Sleeping Beauty bij Vue Alkmaar

The Sleeping Beauty bij Vue Alkmaar
ALKMAAR - Dinsdag 28 februari kun je naar de livestream van The Royal Ballet’s ‘The Sleeping Beauty’ bij VUE Alkmaar. Tijdens de pauze wordt een stuk op muziek uit The Sleeping Beauty opgevoerd door dansers van Balletschool Attitude.

Invaller De Zeeuw schiet HSV in slotminuut langs Vitesse '22 (3-2)

Invaller De Zeeuw schiet HSV in slotminuut langs Vitesse '22 (3-2)
HEILOO - Voor HSV is de competitie nog lang met nog 11 wedstrijden te gaan, maar na dit weekend lijkt de ploeg van trainer/coach Edwin Veenstra hard op weg naar de titel in de 3e klasse B. In een spannende derby tegen de nummer drie in de stand, Vitesse '22, wist de ploeg uit Heiloo in de slotminuut te winnen. Na afloop bleek dat ook de nummer twee in de stand, Beemster, onderuit was gegaan en hierdoor heeft HSV inmiddels een straatlengte voorsprong opgebouwd.

KAASKOP FEBRUARI 2017 KARIN HEESBEEN

KAASKOP FEBRUARI 2017 KARIN HEESBEEN
ALKMAAR - Iedere maand benoemd de Onafhankelijke Partij Alkmaar een kaaskop van de maand.

Tiental Reiger Boys-vrouwen pakken koppositie in Klarenbeek (1-2)

Tiental Reiger Boys-vrouwen pakken koppositie in Klarenbeek (1-2)
HEERHUGOWAARD - Ondanks dat men de wedstrijd eindigde met 10 speelsters hebben de vrouwen van Reiger Boys de koppositie van de 1e klasse weten te pakken door concurrent SC Klarenbeek in eigen huis te verslaan. In Gelderland stond de ploeg van trainer/coach Cor Smit na een ruim uur spelen op 1-1 toen Britt van der Gulik tot ieders verbazing een directe rode kaart kreeg na een overtreding waar geel wellicht meer op z'n plaats was geweest. Ondanks het numerieke ondertal gingen de geel-zwarten er in de blessuretijd toch met de volle winst van door.

Sizzling Salsa Cafe

ALKMAAR - Sizzling Salsa Cafe, wijkcentrum de Oever
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio