De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Stadstuinieren nieuwe trend

1 / 1
zoom out

GRONINGEN -

Het hoeft niet moeilijk te zijn om van je stadstuintje iets moois te maken wat makkelijk in onderhoud is. Ook als je alleen een balkon hebt kun je met weinig middelen veel plezier hebben van je eigen stukje tuin. Stadstuinieren is de nieuwe trend.

Gemeentes stimuleren geveltuintjes. Het is makkelijk en kost weinig tijd om je tuintje kleurrijker te maken. Hierin is er veel mogelijk. Je kunt kiezen voor klimplanten, die nemen weinig ruimte in. Maar het is ook leuk om eetbare kruiden of groente en fruit te kweken. 

Onderhoudsarm

Niet iedereen wil elke dag in zijn tuin werken. Dat hoeft ook niet, want je kan je tuin ook onderhoudsarm inrichten met bodembedekkers en struiken. Onkruid heeft daarbij weinig kans om te woekeren en de grond houdt z’n vocht vast. Je kan ook gebruik maken van planten die zichzelf gemakkelijk uitzaaien. Zo heb je ook ieder jaar een ander tuinbeeld.


Uitzicht

Het uitzicht is dan stukken beter, van groen kan je genieten. Er komen veel vogels en insecten op af. Op veel plekken richten stadsbewoners samen moestuinen in. Ook zijn er bedrijven met een moestuin en er bestaan generatietuinen; een tuin waarin ouderen samen met kinderen uit de buurt tuinieren. Een gezellige manier van kennisoverdracht. Op de website van Colour your Life kun je uitzoeken welke mogelijkheden er zijn voor een makkelijke maar mooie tuin en welke planten je daarbij kunt gebruiken. 


Reageer via Facebook
Plaats je eigen woonnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »