De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Muziektheater bij VRIJDAG voor kinderen vanaf 4 jaar

Wie Walvis speelt Kraak (Foto: VRIJDAG)
1 / 1
zoom out
GRONINGEN - Op zondag 2 april kunnen kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders zich samen even jong voelen. In het VRIJDAGtheater speelt theatergroep Wie Walvis de kindervoorstelling Kraak. Een voorstelling over een stokoud mannetje, zijn koekoeksklok en heel veel regen. De voorstelling is onderdeel van een nieuwe serie kindertheateractiviteiten bij VRIJDAG.


Over Kraak

Sinds zijn vrouwtje er niet meer is vult Kraak zijn dagen met staren naar de regen en praten met zijn koekoeksklok. Soms vergeet hij even dat ze er niet meer is en zet hij thee voor twee of bakt een extra pannenkoekje voor haar. Van verdriet begint hij ook nog eens meer te kraken. Maar dan wordt er onverwachts op de deur van zijn huisje geklopt…

Kindertheater bij VRIJDAG

Kraak is de tweede voorstelling in een serie van drie. In februari speelde Gijs van Rhijn de muzikale kindervoorstelling Peter en de Wolf en op 14 mei staat theatergroep Alle Hoeken van de Kamermuziek in het VRIJDAGtheater op de planken met de voorstelling Woei!

Theaterworkshops voor kinderen

Ook in het cursusaanbod biedt VRIJDAG dit voorjaar veel nieuws voor kinderen. Zo ontwikkelde de Groningse theater- en educatiemaker Sara Scholten een serie theaterworkshops voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar. VRIJDAGdocent Natalie van Eerden liet kinderen tijdens de workshop sprookjes verbeelden op een speelse wijze kennismaken met toneel.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 27 maart 2017


Reageer via Facebook
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »