De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Voorbeeld Allochtoon in VRIJDAGtheater

George Arakel (Foto: VRIJDAG)
1 / 1
zoom out
GRONINGEN - George Arakel stond zaterdag 25 maart met zijn theatershow Voorbeeld Allochtoon op de planken in het VRIJDAGtheater. George kwam in 1997 als asielzoeker naar Nederland en verhuisde in 2000 naar Stadskanaal. Hij werd de typische allochtone straatjongen, maar gooide het roer 180 graden om.


Samen zijn moeder en zus kwam hij als asielzoeker naar Nederland. Toen ze in 2000 een verblijfsvergunning kregen en verhuisden naar Stadskanaal kreeg hij met racisme en groepen neonazi's te maken. George raakte verbitterd, ging de straat op en werd de typische allochtone straatjongen: crimineel, perspectiefloos en wantrouwig.

George vroeg zich af: 'is dit hoe ik wil leven?' Het antwoord was een eenduidig 'nee'. In 2011 gooide hij het roer om. Hij besloot zijn verbitterdheid, ervaringen met racisme, zijn verleden op straat en de huidige spanningen in de samenleving te gebruiken om niet alleen zichzelf, maar vooral Nederland vooruit te helpen.

Zijn droom "Voorbeeld Allochtoon" was geboren: een platform dat allochtone jongeren de gelegenheid wil bieden hun verhalen van tegenslag én nadrukkelijk ook veerkracht en ambitie met een breed publiek te delen.

Theatershow

De Voorbeeld Allochtoon Theatershow is een inspirerende, humoristische en ontroerende voorstelling over vooroordelen, discriminatie, het najagen van ambities en vooral doorzettingsvermogen.

Tijdens de voorstelling in het VRIJDAGtheater aan de Noorderbuitensingel staan allochtonen die hun persoonlijke verhaal vertellen. Soms wrang, soms vervreemdend en verrassend, vaak uiterst humoristisch, maar altijd energiek en hoopvol.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 27 maart 2017


Reageer via Facebook
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »