De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

[Filmpje!] Met Dichtbij en Dagpas naar Heerlijk duurt het langst

(Foto: , Martiniplaza)
1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Wie kent ze niet? De verhalen en liedjes die Annie M.G. Schmidt samen met Harry Bannink maakte. Momenteel is er veel van Schmidt in het theater te zien. Vorig seizoen hadden we nog 'Pluk van de Petteflet' en dit seizoen kunnen we genieten van 'Wiplala', 'Minoes' en ook van 'Heerlijk duurt het langst'. Voor die laatste voorstelling hebben een leuke last minute!

Het succes van het werk van Annie M.G. Schmidt is omdat het tijdloos is vinden bezoekers van de musical. "Het verhaal is het verhaal van vele mensen. Ik vind het fijn om haar repertoire te mogen doen, dat maakt deze voorstelling zo bijzonder voor mij," zegt Lone van Roosendaal die de hoofdrol van Marjan speelt in de Heerlijk duurt het langst

Shockerend
Vroeger speelde Conny Stuart die rol. "Dat is een andere manier van spelen, passend in die tijd. In 2015 kan dat niet meer, dat is te ouderwets maar alsnog heel goed." Chris Tates, in de rol van Ido, noemt de teksten van Schmidt shockerend. "Zo als zij schreef bestaat nu niet meer. Het ligt in de spitsvondigheid van teksten en het universele thema van overspel en puberdochters die lastig zijn, dat is heel kenbaar en blijft van alledag."
 
Stoute dame
Rosalie de Jong speelt Emma. "Het is heerlijk om te doen. Ik mag de stoute dame zijn die het huwelijk om zeep probeert te helpen vanwege eigen belang. Dat zit niet in mijn aard, maar is fijn om te mogen opzoeken en te ervaren; zo voelt het dus!"

Ovatie
Meest opvallend tijdens de première was de showstopper voor Lone van Roosendaal na het zingen van het powernummer 'Het is Over'. Het publiek stopte niet met klappen. 

Martiniplaza
De musical met de bekende nummers; 'Op een mooie pinksterdag', 'Kom Kees', 'Zeur niet' en 'Het is over' was in 1965 voor het eerst te zien en kwam nog eens terug in 1998. Deze 'vernieuwde' versie zal tot juni 2015 door Nederland touren en is op 22 maart in Martiniplaza, Groningen te zien.

Aanbieding
Met Dichtbij en Dagpas kun je naar Heerlijk duurt het langst. We hebben een leuke aanbieding voor je. Kijk snel!Reageer via Facebook
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »