De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Isabelle Beernaert heeft succes

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Het is Isabelle Beernaert gelukt. Met haar choreografie en haar dansers heeft ze het publiek weten te betoveren. In een samenspel van muziek, dans, emotie en licht was het muisstille publiek in vervoering van het schouwspel Red, Yellow & Blue.

De 1½ durende dansvoorstelling in het MartiniPlaza in Groningen had met het vertonen van filmfragmenten een heftig begin. Met de opkomst van de dansers werd een verandering van emotie voelbaar. De boodschap van liefde heeft Isabelle in haar choreografie perfect weten te verwerken. Het gebruik van de moderne muziek, de dansbewegingen en de perfecte uitvoering waren meeslepend. Kippenvel kreeg het publiek ervan.

Het liefdespaar Els Smekens, winnares van So You Think You Can Dance, en Thomas van der Linden gaven uitvoering aan de dans op een manier dat je mee wilde bewegen. Gezien de moeilijkheidsgraag van de dansbewegingen natuurlijk niet uit te voeren door het publiek. Met hun dans wisten zij perfect de boodschap van liefde uit te beelden, ondersteund door de andere dansers.

Isabelle weet met het gebruiken van moderne muziek haar dansvoorstellingen toegankelijk te maken voor een divers publiek. Niet alleen de jongeren waren op de dansvoorstelling afgekomen. Door het gebruiken van dansers die meegedaan hebben met het dansprogramma So You Think You Can Dance zou verwacht kunnen worden dan het publiek voornamelijk uit jongeren zou bestaan. De aanwezigheid van vele volwassenen laat duidelijk zien dat ook deze groep open staat voor moderne dans.

Isabelle Beernaert weet met haar choreografie een verhaal uit te beelden. Een verhaal waarmee het publiek zich weet te identificeren. In Red, Yellow & Blue gaat het om de vertaling van deze kleuren naar liefde en de verschillende emoties die tot uiting komen; passie, comfort of geluk en verdriet. Liefde wordt beschouwd als de primaire energie van alle emoties. Het publiek voelt haar verhaal duidelijk aan. Na de voorstelling ontving Isabelle Beernaert een minutenlang daverend applaus van het publiek.

Isabelle Beernaert heeft bekendheid verworven met choreografieën voor het dansprogramma So You Think You Can Dance. In haar choreografieën combineert zij verschillende dansstijlen. Moderne dans, hiphop, urban en klassiek ballet zijn allemaal zichtbaar. Haar internationale dansgroep weet zij ook te screenen hierop. In individuele optredens laten de dansers zien wat zij op deze dansterreinen kunnen. Red, Yellow & Blue is haar derde avondvullende dansvoorstelling en was zaterdagavond 30 november in het MartiniPlaza in Groningen te zien.


Reageer via Facebook
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »