De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

De coolste Piet stapt op de trein

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - "Goedemorgen, u bevindt zich in de trein richting Appingedam.. oh.. sorry Leeuwarden”. Voor wie woensdagmorgen de trein vanaf station Groningen naar Leeuwarden nam was het misschien even vreemd dat Piet Diego aan boord van de trein was. Diego was mee op de landelijke strooigoed dag van Make-A-Wish Nederland.

Onderweg werden er kruidnoten verkocht. Het bedrag van het zakje wordt door Make-A-Wish gebruikt om weer wensen te vervullen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.
“Goedemorgen, uw plaatsbewijzen alstublieft! Nee, grapje”, roept Diego door de trein. Veel studenten herkennen de Piet van de televisie en willen op de foto. “Diego heeft ons al eens eerder geholpen met het vervullen van een wens. Als je dat hebt meegemaakt en je ziet wat het doet en hoe het kracht geeft aan een kind, dan wil je alleen nog maar meer inzetten”, zegt Ingrid van der Heyde van Make-A-Wish.

Aangekomen op het volgende station blaast Diego op de fluit voor vertrek. “Make-A-Wish doet goed werk voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Vandaag verkopen we samen kruidnoten, daar kom ik graag vroeg mijn bed voor uit. Helaas konden we niet in de spits meereizen, maar de verkoop gaat al erg goed”, zegt Diego.

Vandaag is het voor Diego al helemaal een goede doelen dag. “Ik zet me graag in vandaag. Zometeen ga ik naar Medemblik om daar weer shows te geven voor gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.” Make-A-Wish gaat de hele dag nog het land door om kruidnoten te verkopen. In het noorden in de treinen van Arriva en verspreid door het land in verschillende winkelcentra. “Volgend jaar doen we dit weer. Het is het vijfde jaar dat we kruidnoten verkopen, maar voor het eerst door heel het land en dan één dag lang. Zo krijgen we meer aandacht voor wat we doen en kunnen we meer kinderen met een levensbedreigende ziekte hun wens uit laten komen”, zegt van der Heyde.

Mocht u Diego en de vrijwilligers van Make-A-Wish gemist hebben en wilt u toch steunen? Kijk dan hier en doe een donatie.


Reageer via Facebook
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »