De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Biet it!

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Niet zomaar lampionnen, maar lampionnen gemaakt van voederbiet waren vanmiddag  te zien in de Martinikerk. Een deskundige jury beoordeelde de lampionnen. Het waren er wat minder dan vorige jaren, maar het plezier was er niet minder om.

Op 2 november zijn er tweehonderd voederbieten uitgedeeld waarop kinderen hun creativiteit kwijt konden. Vrijdagmiddag konden de lampionnen weer ingeleverd worden en beoordeelde een jury bestaande uit Koos Huizinga, Geke van der Wal en Agnes van Ham, de lampionnen. 

Hot Wheels
In twee categorieën werden de lampionnen beoordeeld. Tot 8 jaar en tussen de 9 en 12 jaar. Tijdens de beoordeling dronken de kinderen warme chocolademelk en zongen ze Sint Maarten liedjes.
In de categorie tot 8 jaar was de eerste plek voor Kalle (foto) met zijn Hot Wheels Auto die hij had gemaakt van de voederbiet. De tweede plek was voor Suhaim, hij had de voederbiet een clownsgezicht gegeven. De derde plek was voor Merel, zij had de voederbiet versierd met leuke stickers. 

Bril
In de categorie van 9 tot 12 jaar won Anneke, zij had een vis gemaakt met schubben en vinnen. Plaats twee was voor Stella, zij had haar voederbietenhoofd een bril opgezet en haar van gras gegeven. De Voederbiet kreeg ook een titel: ‘Biet it!’.

Geen verliezers
De derde plaats was voor Olivier, hij gaf de voederbiet twee gezichten en haar van touw. Prijzen die de kinderen konden winnen zijn leuke gezelschapsspellen. “Leuk voor deze tijd van het jaar met de donkere dagen. Ook de niet-winnaars krijgen een prijsje, er gaan geen verliezers naar huis”, meent  Hein Bekenkamp van Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken Groningen.

Respons
“Waarom er dit jaar maar tweehonderd voederbieten zijn opgehaald en er maar twintig terugkomen weten we niet. We zijn wel aan het kijken hoe we meer respons kunnen krijgen, bijvoorbeeld door nog meer contact te zoeken met de basisscholen. Voorgaande jaren haalden we weleens het dubbele aantal, maar het plezier is er niet minder om.” 


Reageer via Facebook
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »