De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Eredivisiebeleving voor 60-plussers

(Foto: , ANP Koen Suyk)
1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Bij FC Groningen voetballen is niet alleen een droom van jonge ventjes. Ook 60-plussers kunnen zich nu opgeven om mee te doen aan ‘Old Stars’ en zo meespelen bij FC Groningen.Eredivisie is meer dan voetbal.

‘Old Stars’ is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de Vriendenloterij. ‘Eredivisie is meer dan voetbal’, dat is het motto waaronder 60-plussers vanaf 6 februari als heuse voetbalhelden samen kunnen bewegen en voetballen bij FC Groningen. Een actievere leefstijl en het bevorderen van sociale contacten zijn de belangrijkste doelen van de drie organisaties. 

Trainingen
Vanaf 6 februari staan er elke donderdag twee uur durende trainingssessies met de professionals en een fittest op het programma. Het programma wordt doorlopen bij VV Hoogezand. FC Groningen is niet de eerste club die aan ‘Old Stars’ meedoet, want PSV, RKC Waalwijk en ADO Den Haag gingen Groningen al voor.

Walking football
Eén van de activiteiten is walking football. Hierbij mag er niet gerend worden en staan keepers buitenspel. Ook mag de bal niet boven de heup komen. Elke twintig weken is er tussen de deelnemende clubs een eindtoernooi waarin bekend wordt welk team zich ‘Old Stars kampioen van Nederland’ mag noemen. Na die twintig weken stromen de deelnemers door naar een amateurclub met hun team, waar walking football verder wordt uitgevoerd.

Opgeven
De 60-plussers kunnen zich opgeven via www.ouderenfonds.nl/oldstars of via de evenementenlijn van het Nationaal Ouderenfonds: 0900-60 80 100. Wees er snel bij, want vol is vol! Aanmelden is verplicht. 


Reageer via Facebook
Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »