De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Alles op alles om plantsoen klaar te krijgen voor Plantsoenloop

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Alle zeilen worden momenteel bijgezet om het Noorderplantsoen klaar te krijgen voor de Plantsoenloop van zaterdag. Het landschapspark had behoorlijk te lijden van de storm van gisteren.

De stevige storm van afgelopen maandag heeft ook het Noorderplantsoen getroffen. Veel takken, bladeren en delen van bomen bekleden de paden van het Noorderplantsoen en drijven op het water. 

Afgezet
De politie had het gebied gedeeltelijk afgezet voor de veiligheid en vanmorgen vroeg zijn ploegen van Iederz al begonnen met het opruimen, ook Mischja Postma. 

Meerdere ploegen
“Om acht uur vanmorgen begonnen we met meerdere ploegen met het opruimen in het plantsoen. Er liggen veel takken en boomstammen die allemaal opgeruimd moeten worden. Komend weekend moet alles in ieder geval weg zijn omdat dan de Plantsoenloop plaats vindt.

Kraken
We waren rustig aan het werk en opeens hoorde een collega iets kraken. Ik zei nog: 'Een bed kraakt ook weleens maar daar zak je ook niet meteen doorheen', maar toen splijtte de boom.”, vertelt Postma.

Houtkachel
Een echtpaar uit de omgeving is hout aan het sprokkelen voor de kachel. “We hebben de gemeente gevraagd of we wat hout mochten halen. Dat was geen probleem, dat scheelde hen weer sjouwen en vervoeren op de auto.” Ze zijn de deur niet uit geweest tijdens de storm.  “We zijn rustig in huis gebleven en hebben alles gevolgd via de televisie. Onze zoon uit Friesland belde ons op dat er bij hem in de tuin een boom was omgevallen.”
 
Wandeling
Oma Geertje past drie dagen in de week op haar twee kleinkinderen. “Alle drie de dagen maken we een wandelingetje door het Noorderplantsoen, maar gisteren konden we de deur niet uit hé jongens?”, vraagt oma aan de kleinkinderen. “Nee, toen hebben we spelletjes gedaan en televisie gekeken,” zegt één van de kinderen. 


Joggen
Jochem jogt elke ochtend in het plantsoen. “Ik schrok wel even van de ravage die ik vanochtend aantrof. Door de stevige wind kon ik gisteren niet op de fiets naar school en de bussen waren ook erg vol.” 


Reageer via Facebook
Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »