De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Klup, de gezelligste app komt naar Groningen!

Klup komt naar Groningen (Foto: Klup)
1 / 1
zoom out
GRONINGEN - Een groep studenten van het University College Groningen (onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen) zijn bezig met een project. Het project heeft als doel een bijdrage te leveren bij het ondersteunen van 50-plussers met het verbreden van hun sociale kring. Dit wordt gedaan in samenwerking met de makers van Klup (een gezelligheids app).

Gratis kennismakings evenement zal plaatsvinden: op 15 juni (14:00-16:00) in de Wolters-Noordhofzaal van het Groninger Forum (bibliotheek locatie) - Oude Boteringestraat 18 Groningen.

Tijdens het project zijn de studenten in contact gekomen met de makers van een app genaamd Klup (zie website Klup:http://kluppen.nl/). Deze app houdt zich bezig met het creëren van een online platform waar mensen gemakkelijk kunnen afspreken met andere mensen en hierdoor hun sociale kring kunnen vergroten en vooral gezellig met andere mensen leuke dingen te doen. De app is al bekend in de randstad, maar nu komt Klup ook naar het Noorden.

 

In Rotterdam en omgeving is Klup een groot succes waarbij een ware Klup community is ontstaan. Met met meer dan 5.000+ downloads, meer dan 1.000 gemaakte connecties en meer dan 1 miljoen swipes door gebruikers blijkt dus dat techniek ingezet kan worden om 50-plussers te verbinden. Dit resultaat is behaald met een relatief simpele app en op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe 2.0 versie met meer functionaliteiten. In de nieuwe app draait het nog meer om het ondernemen van leuke activiteiten met gebruikers (kluppers) uit de buurt. Nu is het doel van deze studenten van de RUG om Klup in het hoge Noorden bekend te maken en de sociale voordelen hier ook te gaan toepassen.

 

Er wordt een gratis evenement gehouden in de Wolters-Noordhofzaal van het Groninger Forum bij de bibliotheek locatie (Oude Boteringestraat 18) op 15 juni (14:00-16:00) door de studenten in samenwerking met Klup. Deze middag zal er een uitleg zijn over hoe Klup werkt en wat de voordelen zijn, bovendien zal er een leuke pubquiz zijn en wordt er koffie en thee geschonken.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 10 juni 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »