De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Acht keer per dag een bus vanuit Stad naar Oldenburg en Bremen

1 / 1
zoom out
Tussen Groningen, Oldenburg en Bremen rijdt nu acht keer per dag een bus. Daarmee is de busverbinding met deze steden in Noord Duitsland aanzienlijk uitgebreid. Wethouder Ton Schroor nam afgelopen vrijdag een kijkje in één van de nieuwe bussen van Publicexpress.

“Als college steken we veel energie en tijd in onze Duitse contacten. En goede contacten kunnen niet zonder een goede verbinding. Deze busverbinding is goed voor de handel en het toerisme”, aldus Ton Schroor. De wethouder sprak van een fantastisch initiatief en hoopt dat veel Duitsers hier komen winkelen, studeren of zelfs werken.

De nieuwe bussen van Publicexpress rijden de hele dag door om de twee uur van Groningen CS naar Oldenburg en Bremen. Ze zijn uitgerust met lederen stoelen en stopcontacten, waar de passagiers hun smartphone of laptop kunnen opladen. Wifi is er nog niet in de bus, maar daar wordt aan gewerkt, zo verzekerde de buschauffeur. In de voorverkoop zijn er tickets verkrijgbaar vanaf 5 euro (naar Oldenburg) en 7,50 euro (naar Bremen).


Bron: Gemeente Groningen

Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »