De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Kunst op Stee: festival voor plussers in april

Kunst op Stee (Foto: Zoltan Acs)
1 / 1
zoom out
GRONINGEN - In het kader van Een Leven Lang Kunst organiseert VRIJDAG in april de actiemaand Kunst op Stee, een maand lang kunst en cultuur voor 55-plussers in Stad en Ommeland. De opening is op vrijdagmiddag 31 maart om 14.00 uur in cultuurhuis De Klinker in Winschoten.


Kunst en cultuur dicht bij huis

Vanaf 31 maart worden er in de hele provincie Groningen culturele activiteiten georganiseerd door culturele instellingen en particuliere kunstenaars. Het aanbod richt zich speciaal op 55-plussers en biedt hen de mogelijkheid om dicht bij huis aan kunst en cultuur te doen.

Projectleider Geert Oude Weernink:“De agenda van Kunst op Stee zorgt ervoor dat je weet waar je heen moet om te genieten van kunst en cultuur bij jou in de buurt.”

De agenda is te vinden op bijvrijdag.nl/kunstopstee.

55+ activiteiten voor 55-plussers

De circa 60 activiteiten die in Stad en provincie worden georganiseerd zijn erg divers. Zo presenteert het Groninger Forum op zondag 2 april Puccini’s opera Madame Butterfly, live vanuit het Royal Opera House London. In de bibliotheek in Leens vindt van maandag 3 april tot en met vrijdag 28 april de tentoonstelling Echt Ede plaats: Wat maakt Ede Staal zo bijzonder als kind, zanger, leraar en vader? En op 23 april organiseert het POSO vanuit NME een scootmobieltocht langs kunstwerken in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Een Leven Lang Kunst

Kunst op Stee is onderdeel van het initiatief Een Leven Lang Kunst, dat actieve deelname van ouderen aan de samenleving door middel van kunst en cultuur wil bevorderen. Dat wordt gedaan door tal van activiteiten, waaronder de festivals Kunst op Stee enDe Kunst van het Ouder Worden, het nieuwe Pronkjewail Fonds en een netwerk voor professionals. Samenwerking tussen cultuur, zorg en welzijn staat hierbij centraal.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 27 maart 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »