De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Toneelspelen voor kinderen met Natalie van Eerden

Wereldbouwers: Oma in een lijstje (Foto: Sara Scholten)
1 / 1
zoom out
GRONINGEN - Kinderen van 6 tot en met 7 jaar kunnen dit voorjaar op speelse wijze kennismaken met toneel. Natalie van Eerden organiseert een vijfdelige workshopserie bij VRIJDAG met de titel Sprookjes verbeelden. De ontwikkeling van creatieve expressie van kinderen staat hierbij centraal. De serie start op 21 maart en is vijf keer op een dinsdag. Aanmelden kan via bijvrijdag.nl.

Van fantasie naar theaterspel
De workshopserie is een vrolijke spelworkshop waarbij kinderen veel gaan samenspelen, met elkaar en met de docente. Er wordt gebruik gemaakt van verhaaltjes, muziek en fantasie. Natalie vertelt:“Ik vind het fascinerend om de fantasiewereld, de vindingrijkheid en het analytisch vermogen te leren kennen van de kinderen en jongeren die ik les geef. Ik ben tevreden als ik met de groep fantasie om kan zetten in spel, als we samen een theatertaal ontwikkeld hebben.”

Natalie van Eerden is theaterdocent bij VRIJDAG en heeft haar eigen theatergroep, KATkids, waarmee ze theatervoorstellingen en -workshops verzorgt voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Kindertheater bij VRIJDAG
In april starten bij VRIJDAG ook de workshops Beving in je huis en Wat vieren we? Beide zijn onderdeel van de reeks Wereldbouwers, een serie theaterworkshops voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar, ontwikkeld door theater- en educatiemaker Sara Scholten. Voor jongeren van 16 tot en met 18 jaar is er de workshop Muziektheater met Aysa Oral. Kijk voor de data en tijdstippen op bijvrijdag.nl.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 13 maart 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »