De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Taco van Dijk maakt slapstick voor iedereen bereikbaar

De Jongens, Trap (Foto: Saris & den Engelsman)
1 / 1
zoom out
GRONINGEN - Niets is zo leuk als iemand anders aan het lachen maken. Daarom start bij VRIJDAG een weekendworkshop Slapstick voor iedereen vanaf 18 jaar. De workshop is op zaterdag 11 en zondag 12 maart van 11.00 tot 16.00 uur en wordt gegeven door theatermaker Taco van Dijk, mede-oprichter van de Groninger theatergroep De Jongens.


Au!

Uitglijden over een bananenschil, je hoofd stoten aan een openslaande deur of een taart in je gezicht. Het zijn klassieke voorbeelden van slapstick. Tijdens deze workshop leer je de fijne kneepjes van deze bijzondere vorm van humor. Je krijgt inzicht in de edele kunst der timing en leert hoe je een scene opdeelt in stappen en welke daarbij belangrijk zijn. De workshop wordt afgesloten met een presentatie aan elkaar en iedereen die wil komen kijken.

Taco van Dijk

De workshop worden gegeven door Taco van Dijk (1981). Van Dijk begon op zijn twaalfde bij de vooropleiding theater De Noorderlingen en richtte in 2003 zijn eigen theatergroep, De Jongens, op waarmee hij een totaal eigenzinnige en nieuwe theatervorm creëerde. Het terugkerende element in al zijn voorstellingen is slapstick. Fysieke humor van grof tot verfijnd, van het betere gooi- en smijtwerk tot en met het werken op de millimeter.

Aanmelden?

De workshop wordt gegeven in het VRIJDAGtheater aan de Noorderbuitensingel 11 in Groningen. Aanmelden voor de tweedaagse weekendworkshop kost € 100,- en dit kan via de website van: https://www.bijvrijdag.nl/theater/theatercursussen-voor-jongeren-en-volwassenen/weekendworkshop-slapstick-maart/.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 06 maart 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »