De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Misha de Ridder vertelt over landschapsfotografie bij VRIJDAG

Flyer lezingenserie Het Land Voor Mij... (Foto: Wij Zijn Kees)
1 / 2
zoom out
GRONINGEN - Fotograaf Misha de Ridder geeft donderdag 9 maart een lezing over landschaps-fotografie bij VRIJDAG in Groningen. De lezing is onderdeel van de lezingenserie Het Land Voor Mij… waarbij vijf gerenommeerde fotografen komen vertellen over een van de oudste genres uit de fotografie.


Misha de Ridder

De Ridder (Alkmaar, 1971) woont en werkt in Amsterdam. Na een opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht exposeert hij nu voornamelijk op internationale tentoonstellingen en galerieën. Zijn werk verbeeldt natuurverschijnselen en doet schilderachtig en mysterieus aan. Foto’s van De Ridder verschenen onder andere in het Fotografie Museum Amsterdam (FOAM) en het Museum of the City of New York.

Het Land Voor Mij…

De Ridder bijt het spits af van de lezingenserie Het Land Voor Mij… De serie is georganiseerd door fotograaf en kunstenaar Wim Bosch, die tevens docent is bij VRIJDAG: “Het landschap is één van de meest aansprekende en populaire genres in de fotografie. Een landschapsfoto is geen objectieve weergave van wat er gebeurde voor de lens tijdens het indrukken van de ontspanner, maar een persoonlijk en door de maker gecreëerd document, een visie op de werkelijkheid. Zo bekeken is het fotografische landschap wellicht ook een mentale afdruk van haar maker."

De overige lezingen in de reeks worden gehouden op 6 april (Marieke Kijk in de Vegte & Harry Cock), 11 mei (Scarlett Hooft Graafland) en 8 juni (Hans van der Meer).

Bijwonen?

De lezing wordt op donderdag 9 maart gehouden bij VRIJDAG aan de Walstraat 34 in Groningen en start om 20.00 uur. Het bijwonen kost € 7,50. Studenten en cursisten bij VRIJDAG betalen € 5,00. Reserveren kan via doen@bijvrijdag.nl. VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Meer informatie: https://www.bijvrijdag.nl/hetlandvoormij

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 06 maart 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »