De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

JDRF ontvangt donatie klanten AH Brugstraat Groningen

Medewerkers AH Brugstraat met symbolische cheque (Foto: eigen foto)
1 / 1
zoom out
GRONINGEN - Een statiegeldbonnenactie bij AH Brugstraat resulteerde in een gift van 103,45!
Via een statiegeldbonnenactie ontvingen wij een gift van maar liefst € 103,45 welke zal worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar Type 1 Diabetes!

Wat is type 1 diabetes?
Type 1 diabetes is een auto immuun ziekte die ontstaat doordat het afweersysteem insuline producerende lichaamscellen beschadigd en vernietigd. Hierdoor kan de alvleesklier het levensnoodzakelijke hormoon insuline niet meer zelf produceren. Type-1 diabetes wordt veelal op zeer jonge leeftijd gediagnosticeerd. Deze variant van diabetes is dus volledig anders dan de vorm type-2 diabetes die deels te wijten valt aan onze westerse levensstijl (voeding en te weinig bewegen), ouderdom (organen nemen in kwaliteit af) en genetisch bepaald.
Kenmerkend voorafgaand de behandeling van type-1 diabetes is; algehele malaise, vermoeidheid, extreme dorst, veel plassen, wazig zien en gewichtsverlies. Als niet tijdig wordt ingegrepen dan kan de patiënt in coma raken. Na de diagnose wordt direct gestart met het extern toedienen van insuline via injecties of pomptherapie. Dit vergt een 24/7 management van patiënt, ouders en naasten. Denk alleen maar aan circa 2000 keer per jaar via een vingerprik een bloedsuikermeting verrichten, voor het eten je koolhydraten tellen, rekening houden met sportieve inspanningen! Met deze informatie is een basis voor een juiste regulatie mogelijk. Helaas zijn er factoren ( stress, pubertijd, hormonen, infecties, andere ziektes) die zich niet eenvoudig laten berekenen! Ouders en naasten van jonge T1D patiënten moeten continu alert zijn op een te lage bloedsuikerwaarde welke tot een ernstige coma kan leiden.

Wie is JDRF?
JDRF is de afkorting van: Juvenile Diabetes Research Foundation en heeft als taak het initiëren, financieren en stimuleren van onderzoek voor het behandelen, genezen en voorkomen van Type 1 Diabetes. Dit is mogelijk met hulp van sponsors en donateurs en ondernemers die ons faciliteren (bijvoorbeeld AH die in meerdere plaatsen zijn emballagezuil ter beschikking stelt aan goede doelen en tijd besteed aan de verwerking daarvan).

Onderzoeksresultaten?
Hoewel er nog geen definitieve oplossing is voor de definitieve genezing zijn de ontwikkelingen enorm en zeer hoopgevend zonder een tijdpad te kunnen benoemen. Op onze sitewww.jdrf.nl leest u uitgebreid over onderzoeksresultaten. Ook tijdens informatie avonden voor type-1 diabeten wordt hier uitgebreid aandacht aan geschonken en natuurlijk via Facebook maar ook via de landelijke media.
JDRF is alle betrokken (klanten, bedrijfsleiding AH, vrijwilliger JDRF* en media) dankbaar voor hun steun in de strijd tegen type-1 diabetes!

* onze vrijwilliger heeft met plezier 300KM per trein afgelegd maar wij hopen een vrijwilliger uit Groningen bereid te vinden om ons te helpen. Aanmelden / informatie:mailto:mrits@jdrf.nl 

Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »