De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Geestig: journaliste die collega's de maat neemt schiet enorme bok over bevingen

(Foto: , ANP)
1 / 1
zoom out

GRONINGEN - De journaliste die op De Nieuwe Reporter collega's de maat neemt en pleit voor meer vergelijkende journalistiek, gaat in hetzelfde artikel zelf enorm de fout in met haar beweringen over de gevolgen van een aardbeving met een kracht van 5 op de schaal van Richter.

Op De Nieuwe Reporter bepleit Anneke van Ammelrooy de invoering op journalistenopleidingen van het vak vergelijkende journalistiek. Dit zou 'rampen' als de recente hittegolf in India waarover uitgebreid werd bericht behoorlijk relativeren. 

Ze haalt ook de berichtgeving over de Groningse aardbevingen aan. Zo erg is het allemaal niet, stelt ze. Erger dan 5 op de schaal van Richter wordt het naar verwachting niet in Groningen. Dus meer dan 'lichte schade' valt niet te verwachten, stelt ze. Waarom dan alle drukte in de media, vraagt ze zich af.  

Opmerkelijk, want vanaf kracht 5 is juist behoorlijke schade te verwachten. Het is ook niet uit te sluiten dat mensen gewond raken door vallende delen van gebouwen. 

Anyway, met dit verhaal onderstreept Van Ammelrooy wel haar eigen pleidooi: denk eerst even na en kijk om je heen voordat je iets opschrijft.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »