De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Aardbeving in Nepal: Groningse Silke is nog nooit zo bang geweest

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Ze zat midden in de aardbeving in Nepal. Nog nooit is de Groningse Silke van Diemen zo bang geweest. Vlak na de eerste zware aardbeving wist ze haar moeder in Groningen nog te bereiken om te laten weten dat ze in orde was. Niet wetend dat er nog de nodige naschokken zouden komen...

Silke was met haar vriendin Sophie in India geweest om onderzoek te doen voor een scriptie. De twee meiden studeren in Utrecht. Na het krankzinnig drukke India vonden ze Nepal aanvankelijk wel lekker relaxed. Twee maanden deden ze onderzoek naar het opzetten van een medische hulppost in een dorp op 2500 meter hoogte voor de Maya Foundation. Deze Nederlandse stichting zet zich in voor de Nepalese bevolking.
 

Maar het onderzoek liep af en de meiden moesten terug naar Nederland. Toen ze in de bus naar Kathmandu zaten dachten we nog: dit zijn de twee meest intense maanden van ons leven zover. Maar het kon nog intenser.

In Kathmandu werden ze overvallen door de aardbeving. Silke: “We zagen stenen vallen, spullen op straat vielen om, mensen schreeuwden in paniek en er was een heleboel stof.”

Lees het hele interview met Silke en Sophie hierReageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »