De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

[Filmpje!] Publiek houdt van 'Hartsvrienden' - Ga je mee met Dichtbij en Dagpas?

(Foto: , Martiniplaza)
1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Hartsvrienden is de Nederlandse vertaling van Blood Brothers, al jaren een succes in de theaters. De Nederlandse versie met Guido Spek en Jim Bakkum als tweelingbroers wordt ook goed ontvangen. “Het publiek is stil als het spannend is en lacht waar het de bedoeling is,” zegt Maike Boerdam. Komend weekend in Martiniplaza. Dichtbij en Dagpas hebben een leuke aanbieding voor je!

Het verhaal van Hartsvrienden gaat over de tweelingbroers Mickey en Edward, die bij hun geboorte uit elkaar gehaald worden en zonder elkaar opgroeien. Toch brengt het lot ze steeds weer samen. Zo ontstaat er een hechte vriendschap tussen de broers. Deze vriendschap krijgt later in het verhaal een dramatische afloop.


Kroon
Bakkum over zijn rol: “Wij moeten 7-jarigen spelen, dat is al dat je denkt; we doen het maar, maar is dat wel leuk? Je gaat je eigen grens over. Maar de zaal reageert er leuk op dus dat is een kroon op je werk van de afgelopen tijd.”

Eerste ervaring
Voor Guido Spek is het zijn eerste musicalervaring. “Ik had gezonde zenuwen vooraf en het is heel spannend en heel leuk om te spelen.” Ook voor rapper Yes-R is het zijn eerste musical. “Voor mij hoeft dit niet de laatste musical te zijn, ik heb de smaak te pakken. De variatie maakt het leuk. De ene keer rap ik, dan vertel ik en ik zing ook, een eigen invulling van de rol.”

Rollercoaster
Vera Mann noemt het een rollercoaster waar je in stapt. “Zowel voor ons als voor het publiek. Het begint best dramatisch en wordt luchtig en heel cliché je beleeft de voorstelling echt met een lach en een traan.”

Aanbieding
Hartsvrienden is op 28 en 29 maart te zien in Martiniplaza, Groningen. Bekijk hier de aanbieding van Groningen Dichtbij en Dagpas voor de zondag!Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »