De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Rienk is het gesprek van de dag in de bibliotheek

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - In de Openbare Bibliotheek, in de stad Groningen, is Rienk nog altijd het gesprek van de dag. “Heb je Rienk gisteren gezien?,” horen we regelmatig in de bieb, waar Rienk geregeld op blote voeten binnen kwam lopen.

Ook Aran Willem Scheringa kent Rienk Kroese uit de televisieserie Utopia. Ze zagen elkaar dagelijks in het inloophuis aan de Johan van Oldenbarneveltlaan in Selwerd.

Spelletjes
“Ik ken Rienk als een stille rustige jongen. Hij speelde vaak spelletjes op de computer of er werd aan tafel een spelletje Scrabble gespeeld. Als we contact hadden was het goed contact, maar ik moet eerlijk zeggen dat we ook weleens een kleine ruzie gehad hebben, maar dat was snel opgelost,” zegt Scheringa.

Hij is zichzelf
Scheringa snapt niet dat mensen denken dat Kroese een acteur is. “Hij is gewoon zichzelf met zijn opmerkingen die hij in het inloophuis ook regelmatig maakte.”

Zondag naar de kerk
“We gingen ook weleens samen naar de kerkdienst op zondag, omdat Rienk wel van het geloof houdt.” Scheringa vind dat Kroese veel goede ideeën heeft. “Het programma winnen doet hij vast niet, maar hij komt wel ver denk ik.”

Het kan raar lopen
Een andere kennis van Kroese ziet hem het programma wel winnen. “Het leven kan raar lopen. Je denkt dat je hard moet werken om rijk te worden, maar je kan ook naar Utopia gaan.”

Camera
Scheringa zou niet aan Utopia mee willen doen. “Dat is niets voor mij. Ik ben meer van het acteren. Zo heb ik vroeger in Westenwind meegespeeld en mocht ik bij Larry King voor de camera staan.”


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »