De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Rienk is echt!

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Utopia inwoner Rienk Kroese zorgt voor een ware media hype. Is hij echt of niet? Rienk is echt. Rienk Kroese zat de laatste weken met regelmaat te lezen op een bankje in de Openbare Bibliotheek in Groningen waar wij hem, zonder schoeisel, vaak zagen rondlopen.

Bekende Nederlanders twijfelen ook aan de echtheid van Rienk, maar ze kunnen niet bewijzen dat hij niet bestaat. Wel is hij in het verleden al meerdere malen gespot in de stad of in de trein.
De achternaam schijnt wel door de programmamakers verzonnen te zijn, maar een valse naam wil nog niet zeggen dat de persoon zelf ook nep is. Een vriend van Rienk, Theo Berghuis kijkt met enige verbazing naar de internet hype die om Rienk heen is ontstaan. Berghuis: “Voor mij is hij 100% echt en ik denk dat hij het makkelijker uithoudt dan de andere deelnemers. Hij loopt zelfs in de winter op blote voeten. Hij sliep hier verderop in het slaaphuis. Ik zag gister dat ze allemaal een kist met spullen op mochten halen en toen vroeg ik me wel even af hoe dat dan bij Rienk zou gaan.” Rienk ging bij zijn vader in Roden langs om zijn kist te vullen.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »