De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Stadjers kiezen voor Kerst met familie

(Foto: , ANP)
1 / 1
zoom out

GRONINGEN - De gezelligste tijd van het jaar staat voor de deur. Familieleden zoeken elkaar weer op en studenten zeggen tijdelijk gedag tegen de boeken. Met kerst zitten de Stadjers het liefst aan de keukentafel met de familie onder het genot van een kop warme chocolademelk.

Mevrouw Smid gaat naar Schiermonnikoog, daar heeft de familie ze een huisje. “Met de hele familie samen zijn, langs de zee lopen en langs de duinen fietsen.”

Kerstdiner
Sebastiaan Pas doet zo min mogelijk met kerst, wel gaat hij eten met zijn ouders en schoonouders. “Bij mijn ouders eten we vast iets van rosbief en verschillende groenten. Bij mijn schoonouders weet ik niet”.

Kalkoen
De traditionele kalkoen komt niet op tafel. “We hebben 4 kleinkinderen dus het zal wel iets met vlees worden en peertjes”, aldus mevrouw Smid.

Lekker thuis

Rita blijft gewoon lekker thuis, dat vindt ze gezellig bij de boom. Eerste kerstdag gaat ze uit eten met de familie. "We eten nooit kalkoen, dus met kerst ook niet."

Traditioneel
Gerrian Greving gaat naar zijn familie toe, de traditionele kerstviering dus. Ze geven elkaar cadeau’s en gaan lekker eten, 'veel vlees!'

Samen
Studente Pip van Gelder gaat naar haar familie op Texel. Ze doen het al 15 jaar zo. "Ik zie mijn familie bijna niet dus ik ben blij wanneer ik mijn opa en oma en de rest van de familie straks weer zie.” De familie Van Gelder gaat met de kerst gourmetten.

Boom
Margriet heeft de boom net opgetuigd. “De kerst is altijd zo’n gezellige tijd. De hele familie bij elkaar, lekker knus bij de kerstboom. En de oliebollen zijn natuurlijk ook heerlijk!”

High Tea
Carlijn Huis gaat naar haar ouders. “We maken zelf een High Tea met allemaal lekkernijen, dat wordt veel bakken.” Cadeau’s doen ze niet aan. "Dat doen we alleen met Sinterklaas."

Bier
Stefan de Graaff en Mathijs van der Lei lopen met drie lege Heinekenkratjes over straat. “Wij gaan met kerst naar de familie toe en met de familie uit eten.” Ze studeren in Groningen. Stefan moet ook 1 dag werken.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »