De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Genomineerde voor Hulp van het Jaar 'staat liever niet in de belangstelling'

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Renny bij de Ley is tweeënzestig jaar en genomineerd voor de ‘Hulp van het Jaar'-verkiezing. Ze verzorgt al zesendertig jaar mensen in zorgcentrum Patrimonium. “Het is natuurlijk leuk dat ik genomineerd ben, maar ik sta niet zo graag in de belangstelling,” zegt Renny bij de Ley.

Willy is een cliënt van Bij de Ley en heeft haar opgegeven. “Haar help ik drie dagen in de week om haar klaar te maken voor de nacht, maar als een collega ziek is dan val ik even in,” vertelt Bij de Ley. “Het zorgen voor mensen is dankbaar werk. Dat doe ik altijd met plezier!”


Reuma
“Ik heb tweeëntwintig jaar nachtdiensten gedraaid. Nu werk ik op de dagverzorging en knutselen, lezen of bloemschikken we. Dat is geestelijk zwaar, maar lichamelijk niet meer met de hulpmiddelen die er tegenwoordig zijn.” Bij de Ley heeft namelijk klachten aan de heupen en heeft reuma.

Trouwen
 
In maart dit jaar is Bij de Ley getrouwd in het verzorgingstehuis. “Mijn cliënten zijn een deel van mijn leven. De mensen konden niet bij ons komen dus zijn wij naar hen toegegaan. Iedereen was erbij, we hadden een rode loper uitgelegd en er was natuurlijk taart.”

Winnen
 
“Wat ik ga doen als ik win? Ik weet eigenlijk niet hoe het werkt met het stemmen. Ik vind het al leuk dat ik genomineerd ben. Winnen is natuurlijk leuk, maar ik wil niet perse winnen. Als ik wel win, een feestje? Dat zien we dan wel weer!”

Stemmen op Renny kan hier.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »