De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

'Het is al bekokstoofd voor Haren'

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Het plan om Haren bij de gemeente Groningen te voegen valt bij veel Harenaars niet goed. Een meerderheid van gemeenteraad Haren wil samen gaan met Groningen en Ten Boer. Veel Harenaars zien hun dorp liever bij Tynaarlo. In het voorjaar worden meningen van de Harenaars gepeild door de gemeente. Wij waren hen een stapje voor.

Het drukke Groningen is mevrouw Koops-Abbring te veel: "Ik ga liever naar Tynaarlo ook al woon ik dichter bij Groningen. Als ik een nieuw rijbewijs moet, moet ik naar het drukke Groningen. Ik ga dan liever naar Vries als ik dat moet doen."

Wethouders

Eddy Abeln is een voorstander van Tynaarlo. Hem spreekt het kleinschalige juist aan. Abeln: "Ik heb eerst in Tynaarlo gewoond. Als Haren bij Groningen zou gaan dan worden we overgeleverd aan de wethouders.’’

Bekokstoofd
Meneer Alsema was aanwezig bij de informatieavond en hoopt dat Haren bij Tynaarlo komt. "Ook al was gister de meerderheid voor Groningen. Er moet nog gekozen worden maar ik denk dat het al bekokstooft is. Misschien kunnen we er nog wat aan doen," aldus Alsema.  Alsema woont nu zestig jaar in Haren, maar komt oorspronkelijk uit Hoogkerk dat al overgenomen is door Groningen.  Alsema: ‘’Daar ben ik absoluut niet blij mee!’’

Zelfstandig
Een Harenaar die anoniem wil blijven vindt het allemaal helemaal niet nodig. ‘’Haren moet zelfstandig blijven. Ik las vanmorgen op Facebook dat er gesproken werd over een fusie met Ten Boer, maar dat vind ik onzin, dat ligt veel te ver van Haren af. Als er dan echt gefuseerd moet worden dan liever met Tynaarlo. Al merken we er waarschijnlijk niks van’’.

Krankzinnig
Harenaar Jaap is het daar mee eens. ‘’Ik vind het krankzinnig dat er gefuseerd moet worden, Haren zou zelfstandig moeten blijven. Tynaarlo vind ik maar een achterlijk dorp. Als er dan zo nodig gefuseerd moet worden dan maar met een Europese gedachte. Fuseren met Frankfurt of Madrid lijkt me wel wat,’’ aldus Jaap.

Geen Assen
"Het is bestuurlijk het beste als we fuseren met Groningen, omdat het een grote stad is. Naar Assen of Tynaarlo is het verder reizen,’’ aldus mevrouw Van Dam. Persoonlijk ziet zij Haren het liefst bij Tynaarlo, zolang het maar geen Assen wordt.

Haren kakdorp
Mevrouw Wijngaard gaat ook liever voor Tynaarlo. Wijngaard: ‘’Ik heb liever Tynaarlo, dat ligt dichter bij Haren, Groningen vind ik wat te groot om mee samen te gaan. Groningen heeft ook een ander beleid en ik ben bang dat Haren dan ook voor de kosten op moet draaien van die grote projecten van Groningen. Ook al heeft Tynaarlo ook wel eens van die financiële uitspattingen. Ik ben wel een ras echte Groninger, maar ik woon hier nu al vierenveertig jaar. Ik merk wel dat Haren een kakdorp is. Groningen vind ik te groot. Ik ben wel blij dat het volk ook nog de kans krijgt om hun stem te laten gelden."

Minderheid
De meeste Harenaars zien het dorp liever fuseren met Tynaarlo. Voorstanders voor gemeente Groningen zijn in de minderheid. Mevrouw Wigboldus zou Haren graag bij Groningen hebben. Dat scheelt in afstand en iedereen doet daar toch al zijn boodschappen. Wigboldus: ‘’Iedereen gaat al naar Groningen om boodschappen te doen. Haren past niet bij Tynaarlo en er gaan niet veel mensen heen’’.
Voormalig stadjer Mevrouw Schuur vindt het ook wel prima. Schuur: ‘’Ik heb er geen probleem mee als Haren bij Groningen komt, want ik kom oorspronkelijk uit Groningen’’.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »