De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Ondernemers vieren de vrijdag

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Vrijdagmiddag was de tweede veldlunch van ondernemers. Een lange tafel met daaraan tien dames. “Vier de Vrijdag dames”, roept Eefke, initiatiefneemster van de lunch.

Dorien Paymans van Lokaal en Lekker heeft voor het eten gezorgd in Het Eiland in het Zuiderpark. “Elke vierde vrijdag van de maand komt een club ondernemers bij elkaar om te lunchen en vaak zit er ook een activiteit bij, een lezing bijvoorbeeld of we nodigen een producent van een bepaald product dat op tafel staat uit. Deze keer zou Landgoud uit Kloosterburen komen, maar dat is doorgeschoven naar januari”, zegt Paymans.

Lunchkratten
“Ik heb nog geen plekje in dit gebouw van Het Eiland, maar ik hoop wel dat er wat mogelijk is. Ik begin eerst met deze lunches en dan zien we wel verder. Het is eigenlijk een soort ervaring opdoen, hoeveel eten mensen, wat vinden ze ervan en het is ook promotie voor mij. Dus niet een belangrijke inkomstenbron.” Paymans verzorgt dagelijks of wekelijks lunchkratten voor bedrijven met daarin pure producten uit het Noorden en geregeld organiseert ze een open netwerklunch voor ondernemers in Het eiland.

Via via
Aan tafel wordt veel gekletst over elkaars ondernemingen en velen blijken elkaar via via al te kennen. “Het is voor deze tak ondernemers uit het werkveld vooral netwerken, maar mensen kunnen ook gewoon voor de gezelligheid mee lunchen. De één komt voor de lunch, de ander voor het praten, de ander komt voor de lezing en zo is alles met elkaar verbonden.”

Kazen
“Ik heb verschillende broden op tafel staan. Meergranen, pompoen, speltkoren en cranberry. Men kan de broodjes dan beleggen met verschillende biologische kazen uit het noorden, jam, pure chocolade hagelslag of paté en daarbij verschillende sappen, bijvoorbeeld witte aalbessen of appel perensap. Ook staan er als extraatje tuinkers en tomaatjes op tafel.”


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »