De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Let's Gro ook voor kinderen

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - De tafel ligt vol met crêpepapier, plakband, stiften, lijm en scharen. “Deze ochtend zijn peuters bezig om een kijkdoos te maken van hun lievelingsplek. Dat hebben we georganiseerd omdat de organisatie van Let’s Gro ook iets voor kinderen wilde organiseren”, zegt Nienke Maat van Het Eiland in Het Zuiderpark. Vijf kinderen met hun moeders zijn op de activiteit gekomen. “Lekker knus met z’on klein groepje”, zegt Esther Muller, begeleidster bij de activiteit.

“Mijn man zit in de organisatie van Let’s Gro en ik heb even gekeken wat er voor kinderen te doen was”, vertelt Katinka Eekhof, moeder van Hannah, 3 jaar. “Wij konden Het Eiland al en toen we hoorden dat deze activiteit was leek het ons leuk om te gaan”, zegt Susan, moeder van Olin en Lieva. Zelf knutselt ze ook vrolijk mee.

Magneten
“I’ve made a car”, zegt Mauritzio enthousiast. Zijn zusje Aurelia heeft een babybedje gemaakt. Hannah daarentegen heeft samen met haar moeder een mooi huis in elkaar geknutseld. “Met uitvouwbare trap.”
In de middag kunnen kinderen vanaf 8 jaar met Little Bits, dat zijn magneten, dingen laten bewegen of licht opwekken. “Als voorbeeld hebben we een bellenblaas gemaakt”, zegt Maat.

Eiland
Het Eiland is een organisatie die in februari begonnen is en sinds juni echt actief is. In het gebouw komt er veel samen. Zo is er opvang voor baby’s en peuters, maar ook naschoolse opvang, zitten er een psycholoog en verloskundige, zijn er flex plekken, worden er workshops en cursussen, maar ook huiswerkbegeleiding gegeven en is er een biologische keuken. “Niet alleen tijdens Let’s Gro hebben we activiteiten, maar ook buiten deze periode om”, zegt Maat.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »