De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Badstratenbuurt hoopt dat het veiliger wordt

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - In de Badstratenbuurt zijn de meningen verdeeld over de komst van een tunnel onder het spoor ter hoogte van de Paterswoldseweg. Tijdens een bewonersbijeenkomst uitten bewoners hun zorgen over de overlast tijdens de aanleg. Op straat zeggen buurtbewoners dat ze hopen dat het in ieder geval veiliger wordt op straat.

Jan Lanjouw denkt dat het veiliger wordt rond de overgang. "Er gebeuren nu te veel ongelukken in deze situatie. Mensen moeten over de overlast tijdens de bouw niet zeuren. Zolang duurt het vast niet."

Onoverzichtelijk
Bewoners zijn niet erg enthousiast over de plannen en denken dat de situatie er niet beter op wordt. Een bewoonster uit het Badhuis: “Het is een dom plan. Waarom maken ze er niet alleen een fietstunnel van, want als je met de auto uit de tunnel komt kom je meteen uit op een druk kruispunt, dat is onoverzichtelijk. Al het verkeer van de COOP en de werknemers van Niemeijer moeten er langs. Waarom sluiten ze niet de hele Paterswoldseweg af voor het verkeer en laten ze er alleen fietsers rijden? De overlast tijdens de bouw is trouwens niet eens het probleem, dat duurt hooguit anderhalf jaar.”

Drukte
Dus overlast is voor de bewoners niet eens het probleem, meer de verkeerssituatie en de drukte die het op zal leveren. Een bewoner uit de Kleine Badstraat: “Wordt het er echt veiliger van? Ik ben bang dat er niet veel veranderd. Laat staan dat het nog gevaarlijker wordt.”

Slagbomen
Buurtbewoonster Hannah weet ook nog niet wat het voor de verkeerssituatie op gaat leveren. “Misschien moeten ze daar nog eens goed naar kijken. Het scheelt dat we niet meer voor de slagbomen hoeven te wachten als er een tunnel is.”


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »