De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Rechter: markt moet wijken voor Sint

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - De marktondernemers hebben het kort geding tegen de gemeente verloren. Ze waren naar de rechter gestapt omdat ze niet wilden wijken voor de intocht van Sinterklaas op 16 november. Het college wil dat de plaats maken op de Vismarkt en de Grote Markt om meer publiek kwijt te kunnen in de stad.

De marktondernemers zijn het daar niet mee eens omdat zij dan minder omzet draaien en hun klanten verliezen. De warenmarkt moet nu uitwijken naar de Ossenmarkt en het Guyotplein. 

Andere situatie
De situatie tijdens de landelijke intocht is anders dan bij een normale Groninger Sinterklaas intocht. Normaal gesproken wordt alleen een deel van de warenmarkt op de Vismarkt verplaatst, maar bij de landelijke intocht verwachten ze veel meer bezoekers.

Kleine kinderen
Onder die bezoekers bevinden zich kleine kinderen, dus een kwetsbare groep. De Vismarkt wordt gebruikt als overloopgebied van de route, voor extra opvang van publiek. Mocht het op de route te druk zijn dan kan het publiek op de Vismarkt toch nog mee kijken op een groot scherm. 

Test
Marktondernemers lieten weten dat ze hadden gekeken op de Ossenmarkt en geprobeerd of het haalbaar is met een vrachtwagen. De test is niet gelukt, er is te weinig ruimte op de Ossenmarkt. Ook wordt gezegd dat de stenen als het regent te glad zijn en dat gevaren met zich mee brengt voor zowel de ondernemers als het publiek. Het is niet bekend of de marktondernemers in hoger beroep gaan.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »