De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Agenten breken in

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Grote schrik bij een aantal studenten vanmiddag. Toen ze thuiskwamen bleek er te zijn ingebroken. Gelukkig bleek het te gaan om studentagenten die inbraakpreventie-actie hielden onder de naam 'Wij waren in je kamer'.

De agenten hebben bij de studenten ingebroken om zo te controleren of hun kamer wel goed beveiligd is. Bij vele studenten was het mogelijk om naar binnen te klimmen via een open raam of door te flipperen met een plastic pasje als een deur niet op slot gedaan is. In veel studentenkamers waren waardevolle spullen onbeheerd achtergelaten. De agenten waarschuwen met deze actie, want een echte inbreker had die spullen natuurlijk meegenomen.

Veel inbraken
Het aantal inbraken in studentenkamers in de stad Groningen is hoog. Studentenhuizen zijn vaak het doelwit voor inbrekers. De huizen zijn vaak slecht beveiligd en er valt veel te halen voor inbrekers. Dit is de reden voor de politie om woninginbraken in studentenkamers te verminderen. 

Uitleg
Bij studenten die thuis waren hebben we meteen uitgelegd waar de beveiliging beter kan. Studenten die niet thuis waren zullen wel schikken bij thuiskomt. De studentagenten lieten een flyer achter met een polaroidfoto van zichzelf in de studentenkamer. De agenten komen later terug bij de studenten die niet huis waren en komen dan uitleg geven over de actie en tips te geven over inbraakgevoeligheid.
Studenten die ‘slachtoffer’ zijn geweest van deze actie en vragen hebben kunnen de agenten een inbox berichtje via www.facebook.com/studentagent sturen, dan wordt er contact met ze opgenomen. Op de website www.politiekeurmerk.nl/bewoners lees je alles over hoe je je studentenhuis of kamer veiliger kunt maken.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »