De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Intocht Sint: kortere stoet, meer vertier

(Foto: , ANP)
1 / 1
zoom out

GRONINGEN -

De stoet van Sinterklaas wordt dit jaar tijdens de intocht in Groningen minder lang, meer er is wel meer vertier. Op zaterdag 16 november is de landelijke intocht in de stad en komt de Sint aan in de Zuiderhaven.

“We zijn buitengewoon blij dat dit leuke kinderfeest naar Groningen komt. Het is groots voor de hele stad,” zegt Roeland van der Schaaf. “We verwachten tegen de vijftigduizend mensen. Dat baseren we op ervaringen bij vorige landelijke intochten.”

Spektakel
Hij voegt er aan toe dat de veiligheid tijdens de intocht hierdoor nog scherper is. “In kort tijdsbestek moesten we veel regelen”, zegt Harry van Ham van Koninklijke Vereeniging van Volksvermaken. “De stoet is korter maar er is toch meer spektakel.”

Optredens
Het programma op 16 november zal rond tien uur beginnen. Verdeeld over de dag zijn er optredens van Monique Smit en Ernst & Bobbie. De Sint en zijn gevolg komen rond twaalf uur aankomen met de pakjesboot in de Zuiderhaven. 

Stadhuis
Langs de route zal de Sint een aantal keren stoppen. Jongerenwerk Oosterpark zal bij Minerva verschillende acts laten zien, waaronder een rapact. Bij de Der Aa-kerk zal er een optreden zijn van Kindercircus Santelli en op het Academieplein is er een kindercollege van een hoogleraar die uitleg geeft over de maan. Rond kwart over één zal de Sint zich terug trekken in het stadhuis.

Kortingsactie 
De NS, QBuzz en Arriva hebben een kortingsactie georganiseerd. Per betalende volwassenen kunnen er drie kinderen gratis meereizen. Vanwege de verwachte drukte geeft van der Schaaf als tip: “Denk van te voren na over waar u wilt gaan staan en blijf daar staan. De mogelijkheid om heen en weer te lopen is erg beperkt.”

Genodigden
Ook is er een vak voor genodigden, in dit vak komen voornamelijk kinderen te staan van kinderdagverblijven. 


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »