De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Kwartetten op Dag Groninger Geschiedenis

1 / 1
zoom out

GRONINGEN -

Leuk cadeautje voor de bezoekers van de gisteren in de Groninger Archieven gehouden Dag van de Groninger Geschiedenis. Een kwartetspel over de geschiedenis van Groningen. “Elke bezoeker krijgt zolang de voorraad strekt een kwartetspel mee naar huis”, zegt Patricia Ottay, Consulent van het Huis van de Groninger Cultuur, één van de organisatoren.

De Dag van de Groninger Geschiedenis is onderdeel van de landelijke maand van de geschiedenis. Het thema daarvan is dit jaar Vorst & Volk. “We hebben met het programma ingehaakt op het thema van dit jaar. Zo is op het parkeerdek te zien hoe er vroeger gewerkt werd door een smederij en wordt er vechtkunst vertoond.”, vertelt Ottay. Bezoekers kunnen ook de bussen van vroeger bekijken, er werden twee ritten gedaan met de bus. Mensen moesten er snel bij zijn want de plaatsen waren snel bezet.

Actueel programma

“Actualiteit is erg belangrijk, we nemen elk jaar moderne onderwerpen mee in het programma. Bijvoorbeeld Aletta de Musical is erg populair op dit moment, maar ook was er muziek van HoppaH!”, aldus Ottay.

Het programma is breed; van Barok van Bolhuis tot Gronings eten. Daarnaast konden bezoekers achter de schermen kijken van de Groninger Archieven en was er een informatie- en een boekenmarkt. “Het meest bijzondere van de dag waren toch wel de lezingen. Deze waren erg populair, er konden al snel geen mensen meer naar binnen.”

Steeds drukker

De Dag van de Groninger Geschiedenis wordt met de jaren steeds drukker. “Ik werk zelf nog maar vier jaar mee aan de organisatie maar het is wel te merken dat het drukker wordt. Dit jaar is het wel vergelijkbaar met het aantal bezoekers van de vorige editie, dat aantal lag rond de drieduizend”, zegt Ottay.

Editie 2014

Het thema voor volgend jaar is nog niet bekend. “Meestal beginnen we een half jaar van te voren met de voorbereidingen en het samenstellen van het programma. Qua productie zijn we drie maanden voorafgaand aan de dag bezig”, aldus Ottay. 


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »