De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Politie: echtpaar Aduard vermoord

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Het bejaarde echtpaar uit Aduard dat sinds maandagavond werd vermist, is vermoord. De politie zegt dat beide personen door een misdrijf zijn overleden. Zoals reeds gemeld zijn de lichamen van de twee (vandaag) dinsdag gevonden in het Hoendiep bij Hoogkerk.

De 70-jarige man en de 68-jarige vrouw hadden hun boot te koop staan en hadden maandag in Hoogkerk een afspraak met een mogelijke koper. Toen het stel niet thuiskwam, gingen bezorgde familieleden op zoek. Ze vonden in Hoogkerk wel hun auto, maar de boot was verdwenen.

De politie en marechaussee, die waren ingeschakeld door de familie, troffen maandagnacht in het Hoendiep in Hoogkerk de boot aan. Het bejaarde stel was echter niet te vinden. De zoektocht werd uitgebreid en dinsdagochtend werd in het Hoendiep, een kanaal tussen Groningen en Hoogkerk, een lichaam gevonden. Het ging om de vrouw. Dinsdagmiddag werd enkele honderden meters verderop ook de man aangetroffen.

,,We zijn er stil van. Dit is in- en intriest'', zei burgemeester Bert Swart van Zuidhorn, waaronder Aduard valt, nadat bekend was dat het echtpaar werd vermist. Mogelijk wordt er een informatiebijeenkomst voor dorpsbewoners georganiseerd.

De politie onderzoekt de zaak in en rond het Hoendiep met een groot team. Ook de woning van de man en de vrouw is doorzocht op mogelijke sporen.

De politie liet dinsdagavond op het NOS-journaal weten geïnteresseerd zijn in de mogelijke koper, en de manier waarop contact is gelegd tussen het paar en de koper.

Bron en foto: ANP.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »