De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Rechtbank trekt drie dagen uit voor zaak Baflo

1 / 1
zoom out

GRONINGEN - De rechtbank in Groningen heeft drie dagen uitgetrokken voor de zaak-Baflo. De zittingsdagen zijn donderdag en vrijdag en volgende week maandag. De 27-jarige Alasam S. schoot op 13 april 2011 een politieman en een vrouw dood in Baflo.

Behalve voor tweevoudige moord staat S. ook terecht voor een poging tot moord op twee dorpsbewoners en mishandeling van een agente. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) Noord maandag.


Op de eerste zittingsdag wordt uit de doeken gedaan wat zich die avond heeft afgespeeld. Ook worden dan slachtofferverklaringen voorgelezen. Vrijdag komen deskundigen aan het woord, onder meer over een medicijn dat S. indertijd gebruikte en dat mogelijk een rol heeft gespeeld in de geweldsexplosie. Maandag volgt de eis van de officier van justitie.

Op 13 april 2011 sloeg Alasam S., een uitgewezen asielzoeker uit Benin, in het begin van de avond zijn vriendin Renske Hekman (29), die in Baflo woonde, met een brandblusser dood. Bij het station van Baflo schoot hij even later hoofdagent Dick Haveman met diens eigen dienstwapen dood. Kort daarop kwam het tot een schietpartij met andere agenten. De politie vuurde uiteindelijk dertig kogels af op de man, waarvan er vijf hem raakten voordat S. kon worden overmeesterd.

Bron en foto: ANP.


Reageer via Facebook
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »