De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Warm welkom voor Ruud Vreeman

1 / 1
zoom out

GRONINGEN -

Een bijzondere dag voor Groningen. Zo noemt wethouder Roeland van der Schaaf deze dag. Vanmorgen heeft hij de nieuwe interim burgemeester van Groningen, Ruud Vreeman, ontvangen op het stadhuis. “Ik wordt er heel nieuwsgierig van wat er allemaal gebeurt. Mijn vrouw en ik merken dat mensen erg blij zijn dat ik hier kom”, zegt Vreeman.

Hoewel hij ongeveer een jaar interim-burgemeester is, wordt er veel van Vreeman verwacht. Hij moet stabiliteit brengen over de verkiezingen heen en de bestuurlijke rust brengen en behouden. "Daarnaast moet hij samen met de wethouders en raadsleden op een inspirerende wijze deze stad verder brengen,” zegt van der Schaaf. 

Minder goed in zijn rol
Voorganger Peter Rehwinkel vertrok woensdagavond uit Groningen. “Ik zou niet willen zeggen dat Rehwinkel veel heeft laten liggen. Hij heeft zelf ook gezegd dat hij de afgelopen tijd minder goed in zijn rol zat als Burgemeester. Dan is het ook wel nodig dat er een nieuw iemand komt”, stelt van der Schaaf.

Doorgenomen
“Alles wat er speelt heb ik samen met Rehwinkel doorgenomen, dus ik kan het gewoon van hem overnemen met een goed gevoel”, zegt Vreeman. “Ik wil mij inzetten met al mijn kennis en ervaring en wil hier graag een jaar aan de slag voor de stadjers. Ik ben er natuurlijk voor de veiligheid en openbare orde, dat is erg belangrijk.” 

Bijdrage
Veel moet Vreeman nog op zich af laten komen. “Met het team van wethouders en raadsleden wil ik tijdens de verkiezingen blijven werken in het belang van de Groningers. Dat is mijn belangrijkste bijdrage die ik wil en moet leveren.”

Herinneringen
Vreeman heeft vele bijzondere herinneringen aan Groningen. “Ik heb in Groningen gestudeerd rond mijn twintigste, ben hier begonnen met werken, ben in Groningen getrouwd en speelde in het eerste van voetbalclub Voorwaarts. Het is ongelooflijk leuk om met deze warme herinneringen terug te komen in Groningen en dan als Burgemeester”, zegt Vreeman.


Reageer via Facebook
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »