De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Stadjers: 'Liever geen afdankertje als burgemeester'

1 / 1
zoom out

GRONINGEN -

Eindelijk een andere burgemeester of is het toch jammer dat burgemeester  Rehwinkel vertrekt? Stadjers willen een stevige burgemeester als opvolger van Peter Rehwinkel. En zeker geen afdankertje. Brian op de Dijk, Sanne Hartholt en Esther Bakker, studenten journalistiek peilden de stemming onder de Stadjers.

“Belachelijk!” zegt Trude Roelofsen over het vertrek van de burgemeester. “Ik vind het jammer dat hij opstapt. Hij was net burgemeester, is nog jong en heeft niks fout gedaan. Hij kwam altijd spontaan, echt en open over. Over de fouten die hij heeft gemaakt mogen de mensen wel wat transparanter zijn.”

De Stadjers hebben verschillende meningen over Rehwinkels vertrek. Evert Nijmeger kent hem nog meer van de tijd dat hij in de tweede kamer zat. “Maar met dat gebeuren in Haren heeft hij ook niks gedaan dus op zich was hij misschien niet de juiste burgemeester. Voor hem is dit natuurlijk een mooie carrière sprong. Ik zou persoonlijk Cohen wel als nieuwe burgemeester willen hebben.”

“Groningen heeft een burgemeester nodig die sterk in zijn schoen staat” volgens Otto de Koning. “Rehwinkel is totaal geen mensen mens. Hij is een weifelachtige man die niet achter zijn besluiten stond.” Dit in tegenstelling van de mening van zijn vrouw Marijke de Koning. “Ik vind hem wel een mensen mens, alleen niet altijd even zeker van zijn zaak.”

Op 14 september 2009 kreeg Groningen te maken met Peter Rehwinkel. Peter Rehwinkel was niet helemaal onbekend in het burgemeester zijn aangezien hij van 2004 tot 2009 de Burgemeester van Naarden is geweest. Maar tijdens de bijna- watersnoodramp in Woltersum was hij niet aanwezig om zijn plicht uit te voeren. Bij het Project X in Haren had hij de buren beter een handje kunnen helpen. Om één van deze redenen zegt het koppel Tammes het een goede zaak te vinden dat hij is opgestapt. Aangezien hij niet zo veel als burgemeester heeft bereikt en gedaan. ‘’Vanochtend hadden mijn man en ik het er nog over wie de nieuwe burgemeester zou moeten worden maar dat wisten we nog niet. In ieder geval geen afdankertje van de Tweede Kamer. Misschien iemand uit het bedrijfsleven. Liever geen politicus.”

 

Boukje Sa kent Rehwinkel  meer van de kranten en las dat het niet altijd even goed ging. “Vanochtend op de radio hoorde ik al iets over dat hij zijn termijn niet wilde verlengen. Dus nu moeten we maar een vrouwelijke burgemeester krijgen. Iemand zoals Sharon Dijksma misschien?”

 

Over het algemeen zijn Stadjers verbaasd over zijn vertrek of negatief omdat hij niet veel voor Groningen betekend heeft in hun ogen. Maar ook veel mensen hebben geen mening over het vertrek van de burgemeester. Ze kennen hem niet of de politiek interesseert hun niet veel.  De conclusie over een nieuwe burgemeester is vooral dat de mensen een persoon willen zien die zekerder is als burgemeester van Groningen.

 

Enkele sterke quotes van de Stadjers zijn hier onder te lezen.

“Dit is een schande en teleurstelling voor Groningen.”

                                                                       Tim Kuiper 

 

“Als het echt belangrijk werd, dan was hij er niet.”

                                                                       Willem Siegers

 

“Rehwinkel wilde iedereen te vriend houden, maar deed dat daardoor juist niet.”

                                                                       Bart van Loo


Reageer via Facebook
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »