De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Wat eten we met Kerst?

1 / 2
zoom out

GRONINGEN - Nog geen idee wat er op tafel komt te staan tijdens de kerstdagen? De redding is nabij: het kerstmenu van Cook-Ing, de healthy & to go maaltijd service. Inge Janknegt is komende week veel in de keuken te vinden. “Dat vind ik helemaal niet erg, want het liefst sta ik dag en nacht in de keuken,” zegt Inge.

De maaltijden zijn biologisch en vegetarisch, al profileert Cook-Ing zich daar niet in. “De maaltijden zijn niet alleen voor vegetariërs maar ook voor mensen die minder vlees willen eten en biologisch lekker vinden.”
 
Finetunen
Het idee voor het kerstmenu is gekomen door een concrete aanvraag van een klant. “Het leek me een leuk idee ook een menu samen te stellen om aan te bieden. Op dit moment ben ik druk bezig met het finetunen,” zegt Inge. “Er zijn veel mogelijkheden, van een amuse tot borrelhapjes, soep en tussengerechten tot het dessert of alleen het voor-, hoofd- en nagerecht.” 


Menukaart
Het Cook-Ing concept houdt in dat Inge in de keuken staat om de maaltijden te maken. Deze koelt ze terug en dan kunnen klanten de maaltijden gekoeld komen afhalen. “Ook met kerst gaat het op die manier, ze krijgen er ook opwarminstructies bij en een leuke menukaart voor op tafel.”
 
Wat moet ik eten?
Het is voor Inge elke dag weer spannend hoeveel mensen maaltijden bestellen. “Normaal moeten mensen voor negen uur bij mij bestellen, maar soms bellen er ook nog mensen om tien of twee uur en zelfs aan het einde van de dag nog. Het kerstmenu moet wel uiterlijk vrijdag besteld zijn. Het is vrij complex om alles klaar te maken, vooral met zoveel gangen. Ik moet natuurlijk ook nog de inkopen doen.”

Gesloten
Tijdens de kerstdagen is Cook-Ing gesloten. “Ik  ga er ook niet vanuit dat mensen op de dag voor kerst nog mensen zijn die bedenken ze moeten eten.”
 
‘En Papillotte’
Kerst is voor velen nog steeds het feestelijke samenzijn aan tafel. “Het is ook leuk om je kinderen daarbij te betrekken. Je kan bijvoorbeeld een pasta ‘en papillotte’ maken. Dat is een stuk bakpapier waar kinderen hun eigen groente in kunnen doen en dan dicht binden met een touwtje erom. Dan heb je meteen een soort cadeau op het bord. Dat is én extra feestelijk én omdat ze zelf de groente erin gedaan hebben, zullen ze het makkelijker opeten.”
 
Cursus
Cook-Ing is sinds zes weken gevestigd in ‘Het Eiland’ aan Zuiderpark 20. Daar is Janknegt terecht gekomen via Dorien Paymans van Lokaal en Lekker. Zo kwam ze in gesprek met Eefke Meijer van ‘Het Eiland’. Meijer wilde iemand die affiniteit met koken heeft en daarin ook een rol kan spelen binnen ‘Het Eiland’. “Zo organiseren ze opvoedinspiratieavonden en deze maand staat in het teken van kerst met de kinderen. Anouk Martijn is creatief in het meedenken over hoe je kinderen bij het eten kunt betrekken door te knutselen bijvoorbeeld. Dat ze aan tafel nog iets kunnen maken, omdat kinderen sneller afgeleid of verveeld zijn dan volwassenen. Afgelopen dinsdag zijn we samen met de ouders kleine gerechtjes gaan maken en konden ouders elkaar ontmoeten en in gesprek gaan voor inspiratie en tips.”
 
Koken met familie
Janknegt kan geen afstand doen van het koken. “Tijdens de kerstdagen ga ik naar mijn familie, ik ben een echt kerstmens, al jaren. Dan heb ik even tijd voor mijn familie. Ik vind het samen in de keuken staan ook heel belangrijk met kerst en ik laat me graag verrassen door de gerechten van mijn familie en vrienden.”


Reageer via Facebook
Plaats je eigen restaurantrecensie
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Meest bekeken restaurants
1 Restaurant De Zevende Hemel Menukaart  
Groningen
2 Eetcafé 't Zwarte Schaap  
Groningen
3 Osteria Da Vinci Menukaart  
Groningen
4 Balkanrestaurant Macedonië Menukaart  
Groningen
5 Café Restaurant Moro Menukaart  
Groningen
6 Restaurant Muller  
Groningen
7 Restaurant De Biechtstoel Menukaart  
Groningen
8 Dinercafé De Markies Menukaart  
Groningen
9 Grand Café #38; Restaurant De Oude Gasfabriek  
Groningen
10 Bottega Toscana Boccaccio Menukaart  
Groningen
Agenda

meer agenda »