De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met
TakeRoot presents: Dylan LeBlanc

TakeRoot presents: Dylan LeBlanc

Wanneer

donderdag 07 september 2017

Aanvang

20:30 uur

Waar

De Oosterpoort, Groningen

Kosten

€ 14,00

Wat

“After everything I’ve gone through, I still love putting records out and singing for people, no matter how big or small the crowd.”

De 27-jarige Amerikaanse singer-songwriter Dylan LeBlanc, afkomstig uit Louisiana, heeft op zijn jonge leeftijd al een bewogen muzikale carrière achter de rug. De voormalige support-act van onder andere George Ezra komt voor het eerst naar Europa om zijn muziek ten gehore te brengen. De Britse krant The Guardian vergeleek LeBlanc met: “Harvest-era Neil Young and country-folk breakouts Fleet Foxes.”

Zijn vader, James LeBlanc, was een van de vaste sessiemuzikanten bij de bekende Muscle Shoals Studios. Artiesten als The Staple Singers, Aretha Franklin, Etta James, Otis Redding en Wilson Pickett namen hier hun muziek op. In deze studio’s nam ook LeBlanc zijn laatste album op genaamd ‘Cautionary Tale’.

Achter de prachtige stem en meeslepende songs van Dylan LeBlanc schuilt een minder florissante werkelijkheid. Op 19-jarige leeftijd bracht bij z’n debuut uit en na twee succesvolle albums, sloeg LeBlanc een grote platendeal af en zonk weg in een duistere periode vol zelfhaat en drank.

Zijn meest recente album, dat in 2016 uitkwam, reflecteert de nieuwe weg die LeBlanc is ingeslagen. Dit album is eerlijker, gedisciplineerder en betekenisvoller dan zijn eerdere successen. LeBlanc kreeg hierbij hulp van goede vriend Ben Tanner, de toetsenist van de Alabama Shakes.

LeBlanc komt goudeerlijk over en bewijst daarmee dubbel en dwars dat hij een uniek talent heeft voor het muzikale vak. Zijn fantastische stem en sterke arrangementen stralen een wijsheid uit, die ongekend is voor iemand van zijn leeftijd.

Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »