De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met
Raggae Fever

Raggae Fever

Wanneer

zaterdag 24 juni 2017

Aanvang

14:00 uur

Waar

De Oosterpoort, Groningen

Kosten

€ 35,10

WatMassive get ready! De derde editie van Reggae Fever is coming up! De Oosterpoort en TivoliVredenburg organiseren op 24 en 25 juni opnieuw samen het tweedaagse muziekfestival dat volledig draait om reggae: van reggae revival en vintage roots tot lovers rock, raggamuffin, rub-a-dub en dancehall. Live muziek is er van onder andere internationale reggaesterren Tiken Jah Fakoly, Raging Fyah en Kabaka Pyramid. Soundsystems draaien de fijnste tunes aan elkaar, er is een food-, music & merchandise markt, en ook dit jaar is het festival family friendly, er is weer van alles te beleven voor de kids. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via de websites van beide podia. So make it a date and don’t be late!

Eerste bevestigingen

De imposante reggae zanger Tiken Jah Fakoly (Ivoorkust) groeide op tussen de griots (zingende verhalenvertellers), en raakte op jonge leeftijd al bevangen door reggae fever. Met die basis gebruikt hij zijn muziek en teksten als middel om politieke en sociale problemen van zijn thuiscontinent aan te kaarten. Met platen als ‘L’Africain’ (2007) ‘African Revolution’ (2010) en ‘Dernier Appel’ (2014) op zak, trok hij al langs alle grote internationale reggae festivals, wat hem immense populariteit opleverde. Op zijn recente album ‘Racines’ (wortels) blikt hij met covers van en met zijn oude helden zoals U-Roy en Max Romeo en nieuwelingen zoals Jah9 terug op waar het voor hem allemaal begon. Sweet reggae music with strong African roots!

Raging Fyah (Jamaica) is één van de belangrijkste new roots reggae bands binnen de reggae revival movement. Hun songs zijn oprecht, supermuzikaal en meeslepend. Voeg daar de poëtische, conscious lyrics van zanger Kumar Brent aan toe, en je reist via pop, raggamuffin en ballads mee terug naar de roots. Hun derde studio album ‘Everlasting’ uit 2016 leverde hen niet voor niets een grammy nominatie op. A must see fi real!

‘Conscious revolutionary lyricist’ Kabaka Pyramid (Jamaica) tells it like it is. Met nummers als ‘Never Gonna Be a Slave’, ‘No Capitalist’ en ‘No Cliche’ maakte hij niet alleen dikke hits, maar ook dito statements tegen Babylon. Deze jonge rasta brengt je energieke, original conscious reggae met teksten uit eigen pen, ondersteund door zijn vaste band Bebble Rockers.

Meer info over nieuwe toevoegingen aan het programma volgt binnenkort, stay tuned on Facebook!

Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »