De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nogmaals onderzoek in woning Oliemuldersweg

(ANP)
1 / 1
zoom out

GRONINGEN - Op dinsdag 26 februari doet de politie weer onderzoek in de woning aan de Oliemuldersweg in Groningen.

Op dinsdag 26 februari doet de politie weer onderzoek in de woning aan de Oliemuldersweg in Groningen. Op vrijdagmiddag 18 januari werd daar het levenloze lichaam van de 66-jarige bewoonster, Gudrun Küster aangetroffen. Uit sectie bleek dat zij geen natuurlijke dood was gestorven. Diezelfde avond woedde er een brand in een huis aan de Waldeck-Pyrmontstraat, eveneens in de stad. Bij de bluswerkzaamheden werd het levenloze lichaam van de 71-jarige bewoner aangetroffen. Uit onderzoek werd duidelijk dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Verdachte in beide zaken langer vast
In de nacht van vrijdag 18 januari op zaterdag 19 januari werd een 37-jarige Groninger aangehouden vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van Küster. Gaandeweg het onderzoek werd duidelijk dat hij ook verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 71-jarige man. De verdachte werd voorgeleid aan de raadkamer. Deze besliste dat de Groninger langer vast moet blijven zitten.

Tweede verdachte in vrijheid gesteld
Op woensdag 6 februari werd een 18-jarige vrouw aangehouden vanwege haar mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 71-jarige man en de dood van een 66-jarige vrouw. De 18-jarige is de vriendin van de 37-jarige verdachte die sinds 18 januari vastzit. Zij werd vrijdag 8 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze besliste dat de vrouw in vrijheid gesteld moest worden.

Onderzoek woning Oliemuldersweg
Op dinsdagochtend omstreeks 9 uur wordt door de politie verder onderzoek in de woning aan de Oliemuldersweg verricht. Weerskanten van het appartementencomplex zijn afgezet. Omwonenden worden maandag ingelicht over het onderzoek. Ook herhaalt de politie nogmaals het buurtonderzoek. Ondanks meerdere getuigenoproepen is er bijvoorbeeld nog steeds weinig bekend over Gudrun Küster.

Bron: Politie.nl


Reageer via Facebook
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »