De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Bent u de risico’s de baas? RI&E via Jolarbo

RI&E Jolarbo (Foto: Jolarbo)
1 / 1
zoom out

TILBURG -

Of u nu een garage heeft, werkzaam bent in de wegenbouw, in de schoonmaakbranche, de industrie, in het grondverzet, een administratiekantoor heeft, werkzaam ben in welke branche dan ook: voor iedere werkgever met medewerkers geldt de wettelijke verplichting van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). JOLARBO kan u daar bij helpen.


WAT IS EEN RI&E?
In een RI&E inventariseer je de risico’s
en evalueer je de kans dat de risico’s zich voordoen. Ook beschrijf je de ernst
van de eventuele gevolgen. De RI&E vormt samen met een PLAN VAN AANPAK een
belangrijk onderdeel van een goed Arbo- en Ziekteverzuimbeleid.
VOORDELEN VAN EEN RI&E:

  • Er wordt voldaan aan de Arbowet.
  • De inspectie SZW zal geen boete geven voor het ontbreken van de RI&E.
  • Risico’s worden structureel in kaart gebracht en aangepakt. Dit werkt kostenbesparend: minder kans op schades, verzuim en ongevallen.
  • Gemakkelijke acceptatie door de verzekering zonder extra hoge kosten van eigen risico.
  • U voldoet aan uw zorgplicht voor uw medewerkers. Zij hebben recht op een veilige en gezonde werkplek, dit werkt tevens verhogend voor de sfeer en productiviteit.
  • Als zich onverhoopt toch een (ernstig) ongeval voordoet staat u sterker qua bedrijfsaansprakelijkheid en verzekeringskwesties.

Ga vandaag nog aan de slag!
Voor informatie, advies en/of ondersteuning door een veiligheidskundige bij uitvoering van de RI&E kan u bij JOLARBO terecht. Wij werken nauw samen met RIE-Register waarbij u in 2016 nog gratis wordt opgenomen in het register. Vanaf 1-1-2017 zijn de kosten ook laag €45,00/3 jaar. Door deze registratie kunt u altijd over uw RI&E beschikken en wordt u periodiek herinnerd aan het bijwerken of updaten. Hiermee voorkomt u dat uw RI&E een papieren tijger wordt. Vanaf nu t/m 1 Maart 2017 mag u een aanvraag bij ons doen om een gratis ronde te maken door uw bedrijf. 

Tijdens deze ronde bespreek ik met u de risico’s die mogelijk een probleem worden of al zijn. Ook vertel ik uw meer over de functie gedreven RI&E waarbij de functies aan de hand van de taken doorgelicht worden op risico’s. Dit is een verdieping van de algemene RI&E en geeft u en uw medewerkers betere informatie over de risico’s die verborgen liggen in hun taken. Deze analyse wordt samen met (een deel van) uw medewerkers opgesteld.

Ga vandaag nog aan de slag en kom in contact met JOLARBO.
Adviesbureau voor Arbeidsomstandigheden, RI&E, VCA certificering en opleiding, trainingen, risicobeheersingen, veiligheidskundige ondersteuning en meer.

Doesburgstraat 94
5043GD Tilburg
Mobiel : 06 24 50 55 09
E-mail : info@jolarbo.nl
Website: www.jolarbo.nl

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 18 november 2016


Reageer via Facebook
Plaats je eigen zakelijk nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »