De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Dijsselbloem vindt bijna half miljard voor NXP-topman 'een idioot bedrag'

1 / 1
zoom out

EINDHOVEN - De bonus die de 65-jarige Amerikaanse topman Rick Clemmer van de Eindhovense chipproducent NXP krijgt is volgens minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) een "idioot hoog bedrag" en "buitenproportioneel". Dat zei hij dinsdag in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z.

Clemmer kan 428 miljoen dollar opstrijken door de voorgenomen overname van zijn bedrijf door het Amerikaanse Qualcomm. "Het staat in geen verhouding wat betrokkene heeft gedaan voor het bedrijf. Ongetwijfeld heeft hij een positieve bijdrage geleverd, maar hij is niet de uitvinder van de chipmachines", aldus de bewindsman.

Qualcomm wil NXP overnemen voor 43 miljard dollar. NXP is de vroegere chiptak van Philips. Als het doorgaat is het de grootste overname ooit in ons land.

Volgens Dijsselbloem kan hij er niks tegen ondernemen omdat het Eindhovense bedrijf genoteerd is aan de beurs in New York. Hij gaat wel kijken of de wet kan worden aangepast zodat dit in de toekomst wel mogelijk is. Daarover komt aan het eind van het jaar meer duidelijkheid.

Bron: ANP/RTLZ

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 01 november 2016


Reageer via Facebook
Plaats je eigen zakelijk nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »