De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

PSV maakt 3,4 miljoen euro winst

(Foto: Archief)
1 / 1
zoom out

EINDHOVEN - Het voetbalseizoen 2015/2016 was niet alleen in sportief oogpunt een goed jaar voor PSV. PSV boekte mede dankzij goede resultaten in de Champions League een nettowinst van 4,3 miljoen euro. Dat was 1,3 miljoen euro meer dan het seizoen ervoor.

De omzet kende een forse groei van 31 miljoen en bedroeg 95 miljoen euro. Die stijging is met name te danken aan de hogere inkomsten uit Europees voetbal en de recettes die daarbij geïnd werden. Aan de kostenkant viel een stijging van 7 miljoen euro te noteren, hoofdzakelijk door een versterkte spelersgroep en de hogere premies die moesten worden uitgekeerd als gevolg van de successen.

Over het aan- en verkoopbeleid resteerde een negatief saldo van 3,6 miljoen euro. Dat komt mede omdat bij de transfers van Jeffrey Bruma en Georginio Wijnaldum een deel van de opbrengst naar derden verdween en ook de belastingdienst meeprofiteerde. Daarbij trok PSV onder anderen Andrés Guardado, Hector Moreno, Davy Pröpper en Gáston Pereiro aan. Een forse investering, erkent de club, die wel bijdroeg aan het sportief succesvol verlopen seizoen.

PSV beklaagt zich net als vorig jaar over de miljoenen die het kwijtraakt als gevolg van de heffing op 'excessieve vertrekvergoedingen'. Het gaat om een belasting op vertrekregelingen die in de voetballerij van toepassing is wanneer spelers bij een transfer een percentage van de opbrengst krijgen. Het gaat over het seizoen 2015/2016 over een bedrag van meer dan 3 miljoen euro.

Bron: ANP en PSV

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 12 oktober 2016


Reageer via Facebook
Plaats je eigen zakelijk nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »