De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Overladen worden met geluk op 8 en 9 juni: Geluksroute Eindhoven

(Foto: PuurChantal)
1 / 1
zoom out

EINDHOVEN - Deel of pluk het geluk in de Lichtstad. Op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2013 vindt in Eindhoven de Geluksroute plaats. Op diverse locaties in de binnenstad worden gratis activiteiten, workshops, traktaties, aandacht en verrassingsacties op straat aangeboden door mensen, zowel particulieren als winkeliers, die graag willen delen waar zij gelukkig van worden.

Geluksroute brengt geluksbrengers en geluksplukkers samen in een uniek burgerinitiatief.

"Happiness is only real, when shared” - Jon Krakauer (Into the wild)

Geluk
De uitnodiging is simpel: waarvan word je gelukkig en wil je dat doorgeven als geluksbrenger? Of ben je nieuwsgierig waarvan anderen gelukkig worden en wil je dat komen ervaren als geluksplukker? Deze ongedwongen uitwisseling staat garant voor mooie ontdekkingen en inspirerende ontmoetingen.

Op de website http://steden.geluksroute.nu/eindhoven2013 vind je elke week meer informatie over het programma en zo kun je zelf jouw eigen geluksroute samenstellen. Ook zal er in de stad in het weekend een informatiepunt te vinden zijn. Op verschillende plekken in Eindhoven zal dus van alles te zien en beleven zijn op het gebied van geluk. Op dit moment wordt volop gewerkt aan de invulling van het programma.

Overwaarde en overvloed
Je gelukkig voelen, betekent voor ieder mens iets anders, maar wat hetzelfde blijft, is dat ons geluksgevoel toeneemt als we het met anderen delen. Daarom is de Geluksroute georganiseerd op basis van overvloed en overwaarde.

Juist in een tijd waarin we vooral bezig zijn met wat we tekort komen, streeft de Geluksroute ernaar om onszelf (weer) in contact te brengen wat we in overvloed hebben. En dat is vaak niet gekoppeld aan materie, maar aan onze talenten, onze bereidheid om aandacht voor elkaar te hebben en aan onze potentie om geluk te ervaren en dit te delen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan geluk met jezelf, je werk, je relaties, je hobby's en ga zo maar door.

Ook horecagelegenheden en winkels in Eindhoven kunnen en zullen op hun eigen manier een steentje bijdragen. Bezoekers kunnen op een aantal gelukspunten een speciaal bandje ophalen. Met dit bandje kunnen ze op verschillende plekken van speciale geluksaanbiedingen gebruik maken, zoals een gratis bonbon bij de koffie of korting op een product.

Aanmelden en meedoen
Iedereen die geluk wil komen delen met anderen in welke vorm dan ook, kan zich aanmelden via www.geluksroute.nu. Geluksbrengers/deelnemers mogen helemaal zelf bepalen wat ze doen, als het maar met geluk te maken heeft. Iedere deelnemer zorgt zelf, als het kan, voor een locatie en de eventuele benodigde materialen. Het geluksteam zorgt voor vermelding op de website, verdere coördinatie van alle activiteiten en zoveel mogelijk voor promotie.

Meer informatie kun je krijgen op
www.geluksroute.nu
facebook.com/geluksroute
twitter.com/geluksroute040.
• Contact per e-mail kun je zoeken via geluksroute040@gmail.com.

Alle activiteiten worden zoveel mogelijk gratis aangeboden. Natuurlijk zijn geluksplukker/bezoekers van harte welkom om een vrijwillige bijdrage te doen als ze genoten hebben. Graag zelfs, want iedere bijdrage helpt om de onkosten die er toch altijd zijn, op te vangen. Zo kunnen we weer een volgende Geluksroute organiseren.

Veel enthousiaste reacties
De allereerste Geluksroute vond in september 2012 in Leiden plaats. Marike van IJssel, initiatiefneemster: “Ik ontving zo veel enthousiaste reacties! Al snel werd het idee opgepikt en in februari volgde er een tweede geluksroute in Haarlem. En nu Eindhoven. De Geluksroute wordt mogelijk gemaakt door mensen die opstaan en zich vrijwillig inzetten. Ze verbinden zich aan dit idee en elkaar met enthousiasme en inzet. Ieder op een eigen manier. Ontzettend mooi om te zien hoe mensen met elkaar en voor elkaar geluk kunnen delen. Een idee werkelijkheid kan worden, kan groeien en zich kan verspreiden over het hele land. Dat maakt mij gelukkig.”

Toekomst
Marike van IJssel “Het beeld dat ons inspireert is een aaneenschakeling van gelukspunten waarbij iedereen wordt uitgenodigd zijn eigen route te volgen. Het geluk reist met je mee. Zo groeit de Geluksroute vanzelf, en zet zich voort in iedereen die deelneemt. Ik hoop dat iedereen die meedoet met de Geluksroute net zoveel mag genieten als ik doe in het verwezenlijken van deze droom”.

Liefs, het Geluksteam

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 26 mei 2013


Reageer via Facebook
Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »